Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Από Ιταλία στη Νορβηγία με ένα γέμισμα

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από Ιταλία στη Νορβηγία με ένα γέμισμα

NEWSMOTO

Από Ιταλία στη Νορβηγία με ένα γέμισμα

NEWSMOTO

Η Acerbis και η Honda θα επιχειρήσουν να σπάσουν το ρεκόρ μεγαλύτερης απόστασης με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ.

Advertisement
Advertisement

Το Honda Monkey 125 εκτός από θρυλικό, πανέμορφο και διασκεδαστικό, είναι και πολύ οικονομικό. Το μικρό μοντέλο της Honda είναι ικανό με τα 5,6 λίτρα του ρεζερβουάρ του να διανύσει πάνω από 250 χιλιόμετρα, κάτι στην καθημερινή ζωή φαντάζει τέλειο.

Για το εγχείρημα ωστόσο που έβαλε στόχο να πετύχει η Acerbis και η Honda αυτή η αυτονομία ήταν πάρα πολύ μικρή και έπρεπε να παρθούν δραστικά μέτρα.

Η ιταλική Acerbis, πολύ διάσημη εταιρεία aftermarket εξαρτημάτων και ρουχισμού μοτοσικλέτας, αποφάσισε να σπάσει το ρεκόρ μεγαλύτερη απόστασης με μοτοσικλέτα χρησιμοποιώντας μόνο ένα γεμάτο ρεζερβουάρ. Για την επίτευξη του ρεκόρ επιστράτευσε ένα Honda Monkey 125 το οποίο τροποποίησε καταλλήλως για να μπορέσει να διανύσει σχεδόν 4.400 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Η Acerbis λοιπόν κατασκεύασε ένα τεράστιο ρεζερβουάρ για το Monkey το οποίο είχε χωρητικότητα 108 λίτρα. Το ρεζερβουάρ καλύπτει σχεδόν όλη τη μοτοσικλέτα από μπροστά έως πίσω και δοκιμάστηκε ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα εργονομίας ή στην οδήγηση της Honda.

Advertisement

Για να καταγραφεί το νέο Ρεκόρ Γκίνες θα πρέπει το custom Honda Monkey 125 της Acerbis να ξεπεράσει τα 4.400 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι οι τρεις αναβάτες της ιταλικής μάρκας, θα ξεκινήσουν από την Ιταλία και μέσω των Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία και Νορβηγία θα φτάσουν στο Βόρειο Ακρωτήριο.

Advertisement

Αν τώρα έχουν καταφέρει να φτάσουν στο στόχο και έχει μείνει λίγο καύσιμο στο ρεζερβουάρ του Monkey, τότε οι αναβάτες θα συνεχίσουν να οδηγούν μέχρι να μην μείνει στάλα βενζίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό scooter της Honda (+video)
Honda Forza 125: Πολυτέλεια στη μικρή κατηγορία (+video)
Δοκιμή: Honda CB750 Hornet