Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Απίθανη mini replica της Honda RC174

Ελλάδα 23:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίθανη mini replica της Honda RC174

NEWSMOTO

Απίθανη mini replica της Honda RC174

NEWSMOTO

Μια Honda Six που θα ζήλευε ακόμα και ο τεράστιος Μάικ Χέιλγουντ να έχει στο γκαράζ του.

Advertisement
Advertisement

Μια από τις πιο διάσημες αγωνιστικές μοτοσικλέτες της δεκαετίας του 1960 ήταν χωρίς αμφιβολία η Honda RC174, πιο γνωστή ως Honda Six. Πρόκειται για την μοτοσικλέτα με την οποία ο μεγάλος Μάικ Χέιλγουντ διέπρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP (GP500) και ακόμα και σήμερα όπου εμφανίζεται γίνεται αντικείμενο θαυμασμού.

Βασικό στοιχείο που έκανε αυτήν τη μοτοσικλέτα να ξεχωρίζει ήταν ο 6κύλινδρος κινητήρας των 297 κ.εκ. Το σύνολο απέδιδε σχεδόν 60 ίππους στις 17.000 σ.α.λ. και μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα της τάξης των 200Km/h.

Με την εικονική Honda RC174 αποφάσισε να ασχοληθεί η γνωστή εταιρία customizing Zeths. Οι μηχανικοί της Zeths θέλησαν να μεταφέρουν την αγωνιστική RC174 στον κόσμο των mini bikes με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ουσιαστικά μια υπό κλίμακα Honda Six.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά η μοτοσικλέτα είναι πιστή στην αυθεντική δομή με τετραγωνισμένη ουρά, στρογγυλεμένο φέρινγκ, ακτινωτές ζάντες και μαύρες εξατμίσεις. Ο κινητήρας παρόλα αυτά δεν είναι 6κύλινδος, αλλά ένας μονοκύλινδρος 125 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 9 ίππους δανεισμένος από το Honda Super Cub. Το πλαίσιο και το ψαλίδι είναι ατσάλινα, ενώ οι αναρτήσεις θυμίζουν έντονα τα εξαρτήματα της δεκαετίας του 1960.

Advertisement

Η μοτοσικλέτα της Zeths μάλλον δεν θα ταξιδέψει ποτέ στην Ευρώπη, αλλά παραμένει μια πολύ όμορφη κατασκευή βασισμένη σε μια θρυλική μοτοσικλέτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοβαρές αναβαθμίσεις για τη Honda Africa του 2024
Έκλεψε την παράσταση η Honda στο φετινό Wheels & Waves (+video)
O Πρόεδρος της Ducati ρίχνει πόρτα στον Μαρκ Μάρκεθ