Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αγρίεψε το Triumph Tiger 900 Rally (+video)

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγρίεψε το Triumph Tiger 900 Rally (+video)

NEWSMOTO

Αγρίεψε το Triumph Tiger 900 Rally (+video)

NEWSMOTO

Η Triumph ετοιμάζει μια νέα έκδοση του Tiger 900 αφιερωμένη στην μεγάλη νίκη στον αγώνα Baja de Aragon.

Advertisement
Advertisement

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Triumph αποφάσισε να πάρει μέρος στο διάσημο αγώνα Baja Aragon, ένα Rally Raid σε χωμάτινες και αμμώδεις διαδρομές της ανατολικής Ισπανίας. Με αναβάτη τον βετεράνο Ivan Cervantes και μια ειδικά προετοιμασμένη Tiger 900 Rally Pro, το βρετανικό εργοστάσιο κατάφερε όχι μόνο να ολοκληρώσει τον αγώνα, αλλά να κερδίσει την κατηγορία Trail.

Για να γιορτάσει τη συγκεκριμένη συμμετοχή – η οποία ήταν η πρώτη της Tiger 900 Rally Pro – η Triumph αποφάσισε να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση αφιερωμένη στο αγωνιστικό μοντέλο. Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν από το εργοστάσιο του Hinckley, οι Βρετανοί έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν την Tiger 900 Aragon Edition η οποία φυσικά θα φέρει τα αγωνιστικά χρώματα (Tramontana) της μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Τεχνικά χαρακτηριστικά για το νέο αυτό μοντέλο δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο μπορούμε με σιγουριά να εικάσουμε ότι ο κινητήρας θα είναι ο τρικύλινδρος των 888 κ.εκ. με απόδοση 95 ίππους. Οι αναρτήσεις θα είναι αναβαθμισμένες της Showa με ανεστραμμένο πιρούνι 45 χιλ. εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ τα φρένα θα είναι της Brembo. Σε πολλά σημεία της μοτοσικλέτας θα υπάρχουν προστατευτικά, όπως στον κινητήρα και το τιμόνι, ενώ το βάρος αναμένεται να είναι κατά 3 κιλά αυξημένο σε σχέση με την έκδοση Rally Pro.

Η συγκεκριμένη έκδοση δεν ήταν τυχαία καθώς η Triumph πιέζει αρκετά προς τις μοτοσικλέτες εκτός δρόμου. Ήδη έχει ανακοινώσει μια νέα premium σειρά χωμάτινων μοτοσικλετών με στόχο τόσο τη συμμετοχή σε αγώνες motocross και enduro, όσο και την παραγωγή, ενώ από το 2024 θα πάρει μέρος με εργοστασιακή ομάδα στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Supercross.

Advertisement

Όσο για το Tiger 900 Aragon αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα πριν το καλοκαίρι του 2023.

Δείτε στιγμές από το Aragon Baja 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πιο σπάνιο Modern Classic της Triumph
Τι θα λέγατε για ένα Triumph Rocket 3 με 342 ίππους; (+video)
Η Triumph ξεκινά δοκιμές με βιοκαύσιμα (+video)