Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτό το scooter έχει αυτόματο σύστημα αλλαγής μπαταρίας

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το scooter έχει αυτόματο σύστημα αλλαγής μπαταρίας

NEWSMOTO

Αυτό το scooter έχει αυτόματο σύστημα αλλαγής μπαταρίας

NEWSMOTO

Εταιρεία από το Βιετνάμ παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό δίκυκλο με αυτόματο σύστημα αλλαγής μπαταρίας.

Advertisement
Advertisement

Οι τεχνολογίες στον τομέα των ηλεκτρικών δικύκλων εξελίσσονται ραγδαία και συνεχώς γινόμαστε μάρτυρες νέων δεδομένων στην κατηγορία. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις μας έρχονται από το Ανόι του Βιετνάμ όπου η εταιρεία Carota Design παρουσίασε ένα καινοτόμο ηλεκτρικό scooter με επαναστατικό σύστημα ανταλλαγής μπαταριών.

Το ηλεκτρικό όχημα ονομάζεται D05 Electric Delivery Scooter και στοχεύει κυρίως στον τομέα B2B επαγγελματικής χρήσης, αλλά και για ιδιωτική χρήση. Ο σχεδιασμός του είναι φουτουριστικός με ένα μίνιμαλ κεντρικό σώμα, μικρούς τροχούς και επίπεδη σέλα για τον επιβάτη. Υπάρχει διπλός χώρος αποσκευών, ενώ οι μπαταρίες βρίσκονται στο κάτω μέρος του scooter.

Το πιο ενδιαφέρον σκέλος του D05 είναι το σύστημα ανταλλαγής μπαταριών που είναι αυτόματο. Η Carota Design έχει δημιουργήσει ένα δικό της δίκτυο σημείων ανταλλαγής μπαταριών το οποίο δρα… υπογείως. Όχι, δεν κρύβεται κάτι παράνομο στη διαδικασία, απλά είναι ένας έξυπνος και πολύ πρακτικός τρόπος να αλλάξει κάποιος τις μπαταρίες του scooter και να συνεχίσει την πορεία του.

Advertisement
Advertisement

Οδηγώντας το scooter φτάνεις σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης που ακινητοποιείς το D05. Με το πάτημα ενός κουμπιού οι μπαταρίες αποσπώνται από το κάτω μέρος του scooter και πέφτουν μέσα σε ειδικές υποδοχές στο έδαφος. Το σύστημα αφού αποθηκεύσει τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες με αυτόματο τρόπο τοποθετεί άλλες, φορτισμένες μπαταρίες στο όχημα ανυψώνοντάς τις από το έδαφος.

Μέσα σε λίγα λεπτά το scooter είναι έτοιμο να ξεκινήσει με ένα φρέσκο σετ μπαταριών. Το ρομποτικό σύστημα της Carota είναι πραγματικά επαναστατικό, ωστόσο για την ώρα υπάρχει μόνο στο Βιετνάμ.