Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτή η Ducati 749 κλείνει τα στόματα

Ελλάδα 23:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Ducati 749 κλείνει τα στόματα

NEWSMOTO

Αυτή η Ducati 749 κλείνει τα στόματα

NEWSMOTO

Η Ducati 749 που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φανατικούς της μάρκας παίρνει το αίμα της πίσω για τα καλά.

Advertisement
Advertisement

Η γενιά μοτοσικλετών της Ducati που σχεδιάστηκαν από τον Pierre Terblanche τη δεκαετία του 2000 αμφισβητήθηκαν περισσότερο από κάθε γενιά μοτοσικλετών της ιταλικής μάρκας. Μοντέλα όπως η πρώτης γενιάς Multistrada, η 999 και η 749 σχολιάστηκαν αρνητικά από τους φανατικούς Ducatisti, όχι για τις επιδόσεις και τις ικανότητές τους στο δρόμο, αλλά κυρίως για την εμφάνισή τους.

Έχουν περάσει όμως πολλά χρόνια από εκείνη την εποχή και σχεδόν έχει ξεχαστεί εκείνη η περίοδος, ωστόσο έρχονται κάτι δημιουργίες όπως αυτή της SportClassic να μας τις θυμίσει με πολύ διαφορετικό τρόπο. Στα χέρια των Εσθονών βελτιωτών έπεσε μια 749S του 2005 και εκείνοι αποφάσισαν να της δώσουν δεύτερη ζωή αλλάζοντας ριζικά την φιλοσοφία της.

Advertisement
Advertisement

Με εξαίρεση το πλαίσιο, η SportClassic επενέβη σε όλα τα υπόλοιπα ξεκινώντας από τον κινητήρα. Ο Desmo L2 «πειράχτηκε» στα εσωτερικά του εξαρτήματα, τα ηλεκτρονικά και την τροφοδοσία με αποτέλεσμα η ισχύς να ανέβει σημαντικά. Τοποθετήθηκε επίσης χειροποίητη εξάτμιση της Akrapovic, ενώ άλλαξε ολόκληρο το κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι πλάκες τιμονιού σχεδιάστηκαν από την αρχή και κατασκευάστηκαν με CNC, ενώ το εμπρός πιρούνι της Ohlins προήλθε από την Aprilia RSV. Το πιο ιδιαίτερο ωστόσο σημείο της μοτοσικλέτας είναι το μονόμπρατσο ψαλίδι το οποίο μαζί με τον τροχό προέρχονται από MV Agusta Brutale. Όσο για το κουστούμι, οι άνθρωποι της SportClassic δανείστηκαν το φέρινγκ της Ducati Paul Smart 1000.

Advertisement

Και για να μην θυμίζει στους παλιούς Ducatisti ότι αυτή ήταν κάποτε μια 749S, στο ρεζερβουάρ έχει τοποθετηθεί το λογότυπο της Cagiva!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η βραβευμένη Ducati Diavel V4 στην Έκθεση Μοτοσικλέτας 2023
Επίσημη παρουσίαση της Ducati V21L (+video)
Ducati-Lamborghini: Η απόλυτη ιταλική εμπειρία