Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αυτές είναι οι 10 πιο προσιτές μοτοσικλέτες στα 125 κ.εκ.

Ελλάδα 7:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτές είναι οι 10 πιο προσιτές μοτοσικλέτες στα 125 κ.εκ.

NEWSMOTO

Αυτές είναι οι 10 πιο προσιτές μοτοσικλέτες στα 125 κ.εκ.

NEWSMOTO

Αν έχεις βαρεθεί στα scooters και τα παπιά καλό είναι να ρίξεις μια ματιά σε αυτά τα μοντέλα μοτοσικλετών.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να μπουν στον κόσμο της μοτοσικλέτας μέσω των 125 κ.εκ. ωστόσο δεν θέλουν να το κάνουν με ένα scooter ή ένα παπί. Θέλουν μια κανονική μοτοσικλέτα η οποία θα έχει αναρτήσεις, φρένα, κιβώτιο ταχυτήτων, τροχούς μοτοσικλέτας και συμπεριφορά ανάλογη των μεγάλων μοντέλων.

Η αλήθεια είναι ότι μια μοτοσικλέτα έστω και 125 κ.εκ. δίνει διαφορετική οδηγική αίσθηση στον αναβάτη και τον φέρνει πιο κοντά στις βασικές αρχές της οδήγησης δικύκλου, ωστόσο το ερώτημα είναι υπάρχουν προσιτές και αξιόλογες λύσεις στην συγκεκριμένη κατηγορία; Η απάντηση είναι φυσικά ναι και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Aprilia RX 125 (Τιμή: 4.099 ευρώ)

Advertisement
Advertisement

Η Aprilia έχει τεράστια παράδοση στις μικρές μοτοσικλέτες 125 κ.εκ. με μοντέλα στις κατηγορίες των off-road, των supersport και των supermoto. Αυτήν τη στιγμή στην αγορά μπορεί να βρει κανείς την RX 125, μια enduro με υψηλού επιπέδου ποιότητα κατασκευής, εξαιρετική συμπεριφορά στο δρόμο/χώμα και αποδοτικό κινητήρα. Η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα ο οποίος συνοδεύεται από 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα συναντάμε ABS της Bosch. Οι τροχοί είναι ακτινωτοί 18 ιντσών.

Bajaj Pulsar NS125 (Τιμή: 2.690 ευρώ)

Η ινδική μάρκα Bajaj βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με αρκετά μεγάλη γκάμα μοντέλων, κυρίως στην μικρή κατηγορία των 125 κ.εκ. Το βασικό μοντέλο είναι το Pulsar NS125. Πρόκειται για ένα roadster γυμνό μοντέλο με πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό και έντονη προσωπικότητα. Ο κινητήρας είναι αερόψυκτος με απόδοση 12,7 ίππους και 11 Nm ροπής και συνεργάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Στις αναρτήσεις συναντάμε ανεστραμμένο πιρούνι 35 χιλ. εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης, ενώ τα φρένα διαθέτουν σύστημα ABS.

Advertisement

Benelli BN 125 (Τιμή:2.460 ευρώ)

Η Benelli έχει τρία μοντέλα στην κατηγορία των 125 κ.εκ. με το BN 125 να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο μέσος αναβάτης. Το μοντέλο ανήκει στην κατηγορία των naked με σύγχρονο σχεδιασμό και καλά περιφερειακά. Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος 125 κ.εκ. με απόδοση 11,1 ίππους και 12 Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται μέσω 5τάχυτου κιβωτίου, ενώ ο ψεκασμός είναι ηλεκτρονικός. Το σύστημα των φρένων είναι εξοπλισμένο με σύστημα συνδυασμένης πέδησης και το βάρος είναι στα 142 κιλά.

Advertisement

Daytona Explorer 125 (Τιμή: 2.695 ευρώ)

Η Daytona θα μπορούσε να πει κανείς ότι ειδικεύεται στη μικρή κατηγορία μοτοσικλετών έχοντας πολλά και ενδιαφέροντα μοντέλα. Ένα από αυτά είναι το νέο Explorer 125 το οποίο ανήκει στην κατηγορία adventure με έμφαση στην άνεση και την ποικιλία εδαφών στα οποία μπορεί να κινηθεί. Ο κινητήρας είναι αερόψυκτος με απόδοση 12,2 ίππους και το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 149 κιλά. Οι τροχοί είναι ακτινωτοί 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, ενώ οι αναρτήσεις έχουν μεγάλες διαδρομές (150 χιλ. εμπρός) για εύκολο πέρασμα από χωμάτινους δρόμους.

Daytona by Zontes G125 (Τιμή: 2.995 ευρώ)

Advertisement

Η συνεργασία της Daytona με την Zontes έχει δημιουργήσει και μια σειρά ποιοτικών μοτοσικλετών που μπορούν να χαρακτηριστούν premium. Το G125 ανήκει στην κατηγορία των retro σπορ μοντέλων το οποίο ξεχωρίζει με τον πολύ όμορφο σχεδιασμό του. Το G125 είναι εξοπλισμένο με υγρόψυκτο κινητήρα 125 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 14,7 ίππους και 13 Nm ροπής. Στα φρένα συναντάμε σύστημα ABS, οι τροχοί είναι 17 ιντσών, ενώ το ρεζερβουάρ είναι τεράστιο 20 λίτρων για πολύ μεγάλη αυτονομία. Το Daytona by Zontes G125 είναι από τα πιο καλά εξοπλισμένα μοντέλα της μικρής κατηγορίας.

Keeway RKF 125 (Τιμή: 2.815 ευρώ)

Όλα τα μοντέλα της Keeway που έρχονται στην χώρα μας – μέχρι τώρα – ανήκουν στην κατηγορία των 125 κ.εκ. Ένα από τα πιο προσιτά στην γκάμα της είναι το RFK 125, ένα μικρό streetfighter που καλύπτει τόσο τις καθημερινές μετακινήσεις όσο και τη διασκέδαση στο δρόμο. Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος 124,8 κ.εκ. με απόδοση 12 ίππους, το κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών και η θέση οδήγησης είναι χαμηλή στα 770 χιλ. για εύκολη πρόσβαση για όλους τους τύπους αναβατών.

Keeway K-Light 125 (Τιμή: 2.305 ευρώ)

Στη λίστα με τις μοτοσικλέτες 125 κ.εκ. υπάρχει και ένα cruiser μοντέλο από την Keeway. Πρόκειται για το K-Light 125, ένα μικρό cruiser το οποίο είναι πολύ προσεγμένο σχεδιαστικά δίνοντας έμφαση στην λεπτομέρεια. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μονοκύλινδρο κινητήρα 124 κ.εκ. απόδοσης 10,4 ίππους. Το πλαίσιο είναι τύπου Bassinet και συνεργάζεται με τηλεσκοπικό πιρούνι και δύο αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών εμπρός και 15 ιντσών πίσω, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 5τάχυτο μηχανικό. Το highlight της μοτοσικλέτας είναι το στρογγυλό, vintage, όργανο πληροφοριών με πολλές ενδείξεις.

Honda CB125F (Τιμή: 3.150 ευρώ)

Το όνομα Honda από μόνο του αποτελεί εγγύηση στον κόσμο των δύο τροχών. Η ιαπωνική μάρκα διαθέτει στην γκάμα της ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην κατηγορία των 125 κ.εκ. που είναι το CB125F. Η γυμνή μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με μονοκύλινδρο, αερόψυκτο κινητήρα με απόδοση 11 ίππους και 10,9 Nm ροπής. Το σύνολο είναι εξοπλισμένο με σύστημα γεννήτριας/εκκινητή ACG για αθόρυβη εκκίνηση, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 5 σχέσεων. Οι τροχοί είναι αλουμινίου 18 ιντσών, ενώ το σύστημα φρένων διαθέτει συνδυασμένη πέδηση CBS.

SYM NH-T 125 (Τιμή: 2.995 ευρώ)

Το 2021 η SYM έκανε ένα μικρό βήμα προς τις μοτοσικλέτες εμπλουτίζοντας την ήδη εξαιρετική γκάμα των scooter της. Ένα από τα μοντέλα που ξεχώρισαν αμέσως ήταν το NH-T 125, ένα μοντέλο περιπέτειας-πόλης το οποίο προσέφερε άνεση και οικονομία στις καθημερινές μετακινήσεις. Ο κινητήρας του NH-T είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος, 125 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 11 ίππους και 9,3 Nm ροπής. Ο ψεκασμός είναι της Continental και το κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων με την κατανάλωση να μένει χαμηλά, κοντά στα 2,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Η μοτοσικλέτα διαθέτει σύστημα ABS στα φρένα, ενώ οι τροχοί είναι 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω.

Yamaha XSR 125 (Τιμή: 4.650 ευρώ)

Θα έλεγε κάποιος ότι το πιο προσιτό μοντέλο της Yamaha στα 125 κ.εκ. θα ήταν το MT-125. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει καθώς στην γκάμα της ιαπωνικής μάρκας βρίσκεται ένα άλλο 125άρι, ακόμα πιο ξεχωριστό. Το XSR 125 είναι το μικρότερο μέλος της οικογένειας των vintage μοντέλων XSR της Yamaha και αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα 125άρια που κυκλοφορούν στην αγορά. Εκτός από την εμφάνιση που είναι το δυνατό του σημείο, το XSR 125 είναι εξοπλισμένο με έναν υγρόψυκτο κινητήρα απόδοσης 14,7 ίππων και προηγμένο σύστημα VVA στις βαλβίδες. Η οδηγική συμπεριφορά της μοτοσικλέτας είναι εντυπωσιακή και άκρως διασκεδαστική, με το πλαίσιο Deltabox να είναι το κερασάκι στην τούρτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο είναι το φτηνότερο και ποιο το ακριβότερο μοντέλο της Honda
SYM Roadtrip: Η συνήθεια που έγινε θεσμός
Off-road: Πόσο έτοιμοι είστε;