Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ζωντανεύει ξανά το θρυλικό Sunbeam (+video)

Ελλάδα 7:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ζωντανεύει ξανά το θρυλικό Sunbeam (+video)

ΝΕΑ

Ζωντανεύει ξανά το θρυλικό Sunbeam (+video)

ΝΕΑ

Το Βρετανικό Μουσείο Αυτοκινήτου αναλαμβάνει να ανακατασκευάσει το θρυλικό Sunbeam των 45.000 κ.εκ.

Advertisement
Advertisement

Οι πιο μυημένοι στον κόσμο του αυτοκινήτου θα έχετε ακουστά τον θρύλο του Sunbeam «The Slug). Πίσω στο μακρινό 1927 οι Βρετανοί μηχανικοί της Sunbeam Motor στο Wolverthampton αποφάσισαν να κατασκευάσουν το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Στόχος τους ήταν να πάρουν μέρος στους αγώνες της Daytona Beach και να σπάσουν το ρεκόρ ταχύτητας.

Για να το πετύχουν αυτό αποφάσισαν να τοποθετήσουν όχι έναν, αλλά δύο γιγάντιους V12 κινητήρες 22.500 κ.εκ. σε ένα αυτοκίνητο ειδικής κατασκευής το οποίο ονόμασαν «The Slug». Με οδηγό τον Λοχαγό Segrave το αυτοκίνητο των 1.000+ ίππων κατάφερε όχι μόνο να γράψει νέο ρεκόρ ταχύτητας, αλλά να γίνει το πρώτο όχημα που ξεπερνάει τα 200 μίλια ανά ώρα (322 Km/h).

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο θρυλικό όχημα βρίσκεται στο Μουσείο Αυτοκινήτου της Βρετανίας από τη δεκαετία του 1970, χωρίς κανένας να έχει ασχοληθεί μαζί του. Οι άνθρωποι όμως του Μουσείο αποφάσισαν τώρα να προχωρήσουν στην ανακατασκευή του προκειμένου στην επέτειο των 100 χρόνων (2027) από το τεράστιο επίτευγμά του να ζωντανέψει και πάλι.

Για να πραγματοποιηθεί το δύσκολο αυτό εγχείρημα το Μουσείο σκοπεύει να μαζέψει περίπου 340.000 ευρώ από δωρεές και προσφορές. Για να κάνει πιο δελεαστική την πρόταση το Μουσείο θα αναλάβει να εκθέτει το αυτοκίνητο σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική.

Advertisement

Βίντεο του Sunbeam.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η Lamborghini Urus Performante στην Ελλάδα;
Ford Mustang Mach-E RWD 294 PS: Το απόλυτο αγχολυτικό
Αυτό είναι το εσωτερικό της νέας Porsche Cayenne