Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπό… εξαφάνιση η πίσω κίνηση για τα Infiniti

Ελλάδα 3:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπό… εξαφάνιση η πίσω κίνηση για τα Infiniti

ΝΕΑ

Υπό… εξαφάνιση η πίσω κίνηση για τα Infiniti

ΝΕΑ

Μια νέα εποχή φημολογείται πως θα ξεκινήσει με την επόμενη γενιά των μοντέλων τη Infiniti, με την θυγατρική της Nissan να εξαλείφει την κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα τουλάχιστον για τα μεγαλύτερα μοντέλα της. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία αναμένεται να παρουσιάσει μια νέα πλατφόρμα για υβριδικά μοντέλα όπου η τετρακίνηση θα αποτελεί το στάνταρ, ωστόσο αυτό δεν αναμένεται πριν από το 2021 όταν και θα παρουσιαστεί η νέα πλατφόρμα της μάρκας.

Οι πληροφορίες μας έρχονται από τον  Francois Bancon, αντιπρόεδρο της εταιρίας, υπεύθυνο για την στρατηγική ανάπτυξη των προϊόντων της Infiniti, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων στο GoAuto πως η συγκεκριμένη διαδικασία θα πάρει χρόνο καθώς η σημερινή πλατφόρμα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας υβριδικής πρότασης.

Ο Bancon, δήλωσε κατά την παρουσίαση του ανανεωμένου QX80 στην Αυστραλία πως η Infinity θα επιθυμούσε να αντικαταστήσει την υπάρχουσα γκάμα με υβριδικά μοντέλα σε ένα πιο σφιχτό χρονοδιάγραμμα από το προαναφερόμενο, αλλά η αλλαγή από την πίσω κίνηση στην τετρακίνηση απαιτεί περισσότερο χρόνο: ο λόγος βρίσκεται φυσικά στην διαφορετική αρχιτεκτονική μεταξύ των υβριδικών και των συμβατικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Πρώτα στη σειρά για αντικατάσταση είναι τα Q50, Q60 και Q70 με τον Bancon να τονίζει πως η κλασική τετρακίνηση δεν είναι πλέον μονόδρομος για τα υβριδικά, αφού για τη δύναμη που φτάνει στους εμπρός τροχούς μπορεί να φροντίζει ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης, τοποθετημένος μπροστά, με τον ηλεκτρικό κινητήρα να αναλαμβάνει το έργο για τους πίσω τροχούς.

2018-infiniti-q60-640