Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπεραυτοκίνητο από την Lister

Ελλάδα 5:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπεραυτοκίνητο από την Lister

ΝΕΑ

Υπεραυτοκίνητο από την Lister

ΝΕΑ

Η Lister σχεδιάζει «αντίπαλο δέος» για το υπεραυτοκίνητο της McLaren. Με όνομα Storm II, το μοντέλο της Lister αποτελεί το επιστέγασμα της επιμονής του Lawrence Whittaker που είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας και πιστεύει πολύ στο συγκεκριμένο project.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Η Lister μας κέντρισε το ενδιαφέρον με την πρόταση που κατασκεύασε, για ένα αυτοκίνητο που βασίζεται στην Jaguar F-Type. Τώρα, με το υπό κατασκευή Storm II, η Lister διεκδικεί εκ νέου την προσοχή μας. Η εταιρεία έχει ήδη κάνει τις σχετικές παρουσιάσεις σε ανθρώπους και εταιρείες που μπορούν να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή του μοντέλου, ενώ έχουν γίνει και οι σχετικές κρούσεις σε ιδιώτες που ενδεχομένως θα έδειχναν ενδιαφέρον να αποκτήσουν ένα, πριν καν το δουν έτοιμο.

Advertisement
Advertisement

Lister-Storm-II-Hyper-boi-1000

Για να δείξει το πόσο αφοσιωμένη είναι στο πλάνο της κατασκευής ενός αυτοκινήτου που θα ταράξει τα νερά στην κατηγορία των hypercars, η Lister έχει δώσει στη δημοσιότητα ορισμένα από τα πιθανότερα σενάρια για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Ως πιο πιθανή επιλογή για το μοτέρ του Storm II, φαντάζει το υπερτροφοδοτούμενο V12 σύνολο των 7,8 λίτρων που θα αποδίδει κάτι παραπάνω από 1.000 ίππους. Στόχος επιδόσεων είναι ένας χρόνος μικρότερος από 3” για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, καθώς και τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα.

301014lister-boi-640