Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar I-Pace αγριεύει

Ελλάδα 1:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jaguar I-Pace αγριεύει

ΝΕΑ

Η Jaguar I-Pace αγριεύει

ΝΕΑ

Η εταιρία Lister Cars που ειδικεύεται στην αναβάθμιση των γρήγορων Jaguar άφησε για λίγο τα συμβατικά μοντέλα και έστρεψε την προσοχή της στην ηλεκτρική I-Pace.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική Lister Cars μας έχει δώσει κατά καιρούς ορισμένα εξαιρετικά δείγματα του πόσο ψηλά μπορούν να φθάσουν τα V8 μοντέλα της Jaguar. Αυτή τη φορά όμως αποφάσισε να πειραματιστεί με την I-Pace και τις δυνατότητες που μπορεί να δώσει η ηλεκτροκίνηση.

Η Lister SUV-E concept όπως ονομάζεται το πρωτότυπο που δημιούργησε ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από τις απλές I-Pace χάρη στο πλήρες body-kit που αποτελείται από ανθρακονημάτινους προφυλακτήρες, καπό, εμπρός και πίσω αεροτομές και προεκτάσεις θόλων. Επιπλέον την υπογραφή της Lister έχουν οι ζάντες ενώ για την ενίσχυση των δυναμικών χαρακτηριστικών φροντίζουν οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και τα κεραμικά φρένα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρία έχει επιτευχθεί μείωση του βάρους κατά 100 κιλά σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο. Η αναβάθμιση δεν θα μπορούσε να μην αγγίζει την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα για τον οποίο έχει αναπτυχθεί ένα νέο λογισμικό. Προς το παρόν η Lister δεν αναφέρει τιμές απόδοσης όμως υπόσχεται πως η βελτιωμένη Ι-Pace θα είναι ταχύτερη από την κανονική κατά 0,5΄΄στην επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα. Επιπλέον ο τεχνητός ήχος που υποχρεούνται να έχουν όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να ακούγεται σαν αγριεμένος ήχος εξάτμισης. Η παραγωγή του SUV-E θα είναι περιορισμένη, χωρίς όμως να έχει οριστεί ακόμα ο αριθμός των αντιτύπων.