Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Xρυσές δουλειές για αυτόνομα οχήματα διανομών

Ελλάδα 16:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Xρυσές δουλειές για αυτόνομα οχήματα διανομών

ΝΕΑ

Xρυσές δουλειές για αυτόνομα οχήματα διανομών

ΝΕΑ

Η εταιρία Nuro κατάφερε να συγκεντρώσει επενδυτικά κεφάλαια 600 εκατ. δολαρίων για να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το μικρό αυτόνομο όχημα διανομών της.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλες business έχουν ανοιχτεί με την αυτόνομη οδήγηση, όχι μόνο στα επιβατικά αυτοκίνητα (όπου χρειάζεται αρκετή ακόμα εξέλιξη) αλλά και στα μικρά οχήματα διανομών κάθε είδους.

Ο τομέας αυτός γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, με διάφορες startups να επενδύουν χρήμα και χρόνο για να μπουν μπροστά στην εξέλιξη τέτοιων οχημάτων.

Ανάμεσά τους είναι και η Nuro η οποία πρόσφατα κατάφερε να συγκεντρώσει 600 εκατομμύρια δολάρια σε νέα επενδυτικά κεφάλαια, ανεβάζοντας την αξία της ως εταιρία στα 8,6 δισ. δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Στην τελευταία αυτή κίνηση ανεύρεσης κεφαλαίων είχαν εμπλοκή εταιρίες όπως η Google, Tiger Global Management, Baillie Gifford, Fidelity Managenent & Research Companc και πολλές ακόμα.

Η Nuro υπέγραψε επίσης ένα συμβόλαιο πέντε ετών για στρατηγική συνεργασία με την Google Cloud, μέσω της οποίας θα εξελίξει τις τεχνολογίες για αυτόνομη οδήγηση και την ακρίβεια στην λειτουργία του σε δημόσιους δρόμους.

Advertisement

Η Nuro σχεδιάζει να επενδύσει 40 εκατομμύρια δολάρια σε νέες εγκαταστάσεις στη Νότια Νεβάδα όπου θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο και μία πίστα δοκιμών έτσι ώστε να ετοιμάσει το τρίτης γενιάς αυτόνομο όχημά της.

Η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με την γνωστή αλυσίδα Domino’s για την διανομή πίτσας με αυτόνομα οχήματα, ενώ ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασίες με εταιρίες όπως η FedEx και η Walmart.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Έτοιμη για πλήρως αυτόνομη οδήγηση
Volvo: Αναπτύσσει ακόμα περισσότερο την αυτόνομη οδήγηση
«Πράσινο φως» για την αυτόνομη οδήγηση στην Ελλάδα