Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Test drive με το XL1

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Test drive με το XL1

ΝΕΑ

Video: Test drive με το XL1

ΝΕΑ

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν δύο λάτρεις της αυτοκίνησης που βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι του Volkswagen XL1!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται για το φουτουριστικού σχεδιασμού διθέσιο plug-in hybrid που η γερμανική μάρκα παρουσίασε τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη και που σύμφωνα με τον κατασκευαστή, έχει μέση κατανάλωση κάτω του 1 lt / 100 km!

Η VW πραγματοποίησε ένα διαγωνισμό μέσω της ειδικής ιστοσελίδας της για το συγκεκριμένο μοντέλο (Volkswagen-xl1.com) όπου ζητούσε από τους αναγνώστες καινοτόμες ιδέες για τη μελλοντική αυτοκίνηση. Οι νικητές προσκλήθηκαν στο «Autostadt» της Volkswagen στο Βόλσφπουργκ, την έδρα της δηλαδή.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για εντυπωσιακές εγκαταστάσεις που λειτουργούν από το καλοκαίρι του 2000 περιλαμβάνουν τρία τα «GroupForum», «Zeithaus» και το «Level Green». Αφού ξεναγήθηκαν στη… «Πόλη του Αυτοκινήτου», οι δύο τυχεροί έφτασαν στο αντικείμενο του πόθους τους, το XL1, το οποίο είχαν τη χαρά να οδηγήσουν.

Έτσι, βίωσαν από πρώτο χέρι τη συνεργασία του δικύλινδρου diesel χωρητικότητας 0.8lt και απόδοσης 48 PS και 12.2 kgm ροπής, με το μικρό ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 69 PS και η ροπή σε 14,3 kgm.

Περισσότερα για το Volkswagen XL1 μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Έχουμε όμως για εσάς και ένα video όπου πίσω από το τιμόνι του βρίσκεται ο Felix Baumgartner, που πέρυσι κατέρριψε το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης πηδώντας από τη… στρατόσφαιρα, στο πλαίσιο του Red Bull Stratos!