Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ο Baumgartner δοκιμάζει το VW XL1

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Ο Baumgartner δοκιμάζει το VW XL1

ΝΕΑ

Video: Ο Baumgartner δοκιμάζει το VW XL1

ΝΕΑ

Αν το όνομά του δεν σας θυμίζει κάτι, κακώς: είναι ο άνθρωπος που κατέρριψε τον περασμένο Οκτώβριο το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης, τόσο από πλευράς ύψους όσο και από πλευράς ταχύτητας. Ο Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ είχε πέσει από ύψος 39 km, σπάζοντας την ταχύτητα του ήχου, στο πλαίσιο της αποστολής Red Bull Stratos.

Advertisement
Advertisement

Η τωρινή του… αποστολή ήταν σαφώς πιο εύκολη, καθώς έπρεπε απλά να οδηγήσει το νέο διθέσιο Volkswagen XL1 στους δρόμους της Γενεύης. Το πισωκίνητο plug-in υβριδικό μοντέλο εξοπλίζεται με ένα δικύλινδρο diesel, χωρητικότητας 0,8 lt. και ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ. Ο 0.8 TDI αποδίδει 48 PS και 12,2 kgm ροπής, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας 27 PS και 14,3 kgm ροπής. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 69 PS και η ροπή σε 14,3 kgm.

Το κιβώτιο του XL1 είναι το DSG 7 σχέσεων και μαζί με τo εξαιρετικά χαμηλό βάρος των 795 kg και τις αεροδυναμικές λύσεις (όπως η απουσία εξωτερικών καθρεπτών) συμβάλλει στην επίτευξη μέσης κατανάλωσης 0,9 lt/100 km, με τις εκπομπές ρύπων να είναι στα επίπεδα 21 g/km![nggallery id=2133]