Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ξεκινούν οι πωλήσεις του VW ID.3

Ελλάδα 22:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκινούν οι πωλήσεις του VW ID.3

Mobility

Ξεκινούν οι πωλήσεις του VW ID.3

Mobility

Από τις 20 Ιουλίου 2020 μπορείτε να παραγγείλετε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volkswagen, το ID.3, μέσω των αντιπροσωπειών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Advertisement
Advertisement

Τέσσερις εβδομάδες μετά την έναρξη των παραγγελιών για την πρώτη έκδοση του αμιγούς ηλεκτρικού, VW ID.3 1ST, η Volkswagen ανοίγει το σύστημα παραγγελιών στο κοινό στις 20 Ιουλίου 2020.

Οι πελάτες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, θα μπορούν να επιλέξουν από επτά μοντέλα (με  προκαθορισμένο εξοπλισμό) στους αντιπροσώπους της VW και να το παραγγείλουν με τον κατάλληλο εξοπλισμό φόρτισης. Οι αγοραστές στην Ευρώπη θα επωφεληθούν από εκπτώσεις στην φόρτιση μέσω του «WeCharge» για έως και 3 χρόνια. Στην Γερμανία τα επτά μοντέλα ID.3 θα ωφεληθούν από τη μέγιστη κρατική επιχορήγηση των 9.480 ευρώ που χορηγείται ως περιβαλλοντικό επίδομα. Οι επιδοτήσεις θα είναι επίσης διαθέσιμες για το ID.3 σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Advertisement
Advertisement

«Μία μεγάλη πλειοψηφία των πελατών μας έχει ήδη παραγγείλει την έκδοση «1 ST». Τώρα οι παραγγελίες ανοίγουν από τους αντιπροσώπους μας και για όσους δεν πρόλαβαν» δήλωσε ο Jurgen Stackmann, μέλος της Volkswagen (τμήμα πωλήσεων) και πρόσθεσε: «Οι πελάτες μας από τις 20 Ιουλίου, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε επτά μοντέλα ID.3 στις αντιπροσωπείες τους. Τα ονόματα των μοντέλων μας, όπως Family, Style, Tech και Tour, αποκαλύπτουν ότι υπάρχει ένα ID.3 για όλους – σε ελκυστική τιμή. Με αυτόν τον τρόπο, πραγματοποιούμε το όραμά μας για τη δυνατότητα κίνησης χωρίς εκπομπές ρύπων για όλους ».

Life – Style – Business – Family – Tech – Max

Αυτά είναι έξι (από τα επτά μοντέλα), που μπορούν να παραγγείλουν οι πελάτες από τις 20 Ιουλίου και θα διαθέσιμα για παράδοση από τον Οκτώβριο. Βασίζονται στο βασικό μοντέλο ID.3 Pro Performance με μπαταρία 58 kWh (αυτονομία έως 420 χλμ WLTP) με την κίνηση στους πίσω τροχούς. Ο ηλεκτροκινητήρας παρέχει μέγιστη ροπή 310 Nm για ομαλή επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα. Μετά τις πρώτες παραδόσεις τον Οκτώβριο, οι πελάτες θα λάβουν μια δωρεάν ενημέρωση για την εφαρμογή  AppConnect για τα μοντέλα «Tech» και «Max» το πρώτο τρίμηνο του 2021. Όλα τα μοντέλα που θα παραδοθούν το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα είναι ήδη εξοπλισμένα με την αναβάθμιση αυτή.

Advertisement

Το ID.3 «LIfe» προορίζεται για πελάτες που αναζητούν ένα οικονομικό προϊόν (entry level) χωρίς να θυσιάζουν την άνεση. Ο εξοπλισμός επιπλέον των βασικών αξεσουάρ περιλαμβάνει: θερμαινόμενο τιμόνι, καθίσματα και δύο επιπλέον θύρες USB-C. Για πελάτες που δίνουν έμφαση στο στυλ, υπάρχει το μοντέλο «Style» με το κύριο πακέτο εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένων των προβολέων matrix LED, πίσω φώτα LED με δυναμική λειτουργία κατεύθυνσης και πανοραμική γυάλινη οροφή. Ένα τυπικό all-rounder είναι το ID.3 «Business» με επιπλέον πακέτο αξεσουάρ που περιλαμβάνει: Προβολείς matrix LED, φιμέ τζάμια, πακέτο άνεσης, κάμερα οπισθοπορείας και το σύστημα κλειδώματος «Keyless Access».

Advertisement

Το ID.3 «Family» δίνει έμφαση στους χώρους, την πρακτικότητα και τον εσωτερικό σχεδιασμό, με το κύριο πακέτο σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων matrix LED και της μεγάλης πανοραμικής γυάλινης οροφής, του κύριου πακέτου άνεσης με σύστημα διζωνικού κλιματισμού «Air Care» κάμερα οπισθοπορείας και «Πρόσβαση χωρίς κλειδί» (Keyless Access). Οι οπαδοί της τεχνολογίας θα ενθουσιαστούν από τα συστήματα υποβοηθούμενης οδήγησης στο ID.3 «Tech». Με το πακέτο εξοπλισμού να περιλαμβάνει προβολείς LED Matrix, Travel Assist, Side Assist και Emergency Assist καθώς και σημαντικό πακέτο ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένου του Head- up Display και Premium Sound πακέτο. Το ID.3 (Max) είναι το κορυφαίο της σειράς με εξοπλισμό που περιλαμβάνει συστήματα τεχνολογίας, άνεσης και Sport με όλα τα πακέτα εξοπλισμού, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα (12 ρυθμίσεις) με λειτουργία μασάζ, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο σε αίσθηση τιμόνι και DCC (Dynamic Cruise Control). Για όσους ζητούν μεγαλύτερη αυτονομία το μοντέλο «Tour» (μπορεί επίσης να παραγγελθεί από 20 Ιουλίου) έχει μπαταρία 550 χλμ (WLTP). Είναι τετραθέσιο και χρησιμοποιεί μια μεγαλύτερη μπαταρία (77 kWh και φόρτισης DC 125kW). Το ID.3 «Tour», είναι ήδη εξοπλισμένο για άνεση στα μεγάλα ταξίδια: Πακέτο Head-up Display και Sound, Matrix LED προβολείς, πακέτο άνεσης, κάθισμα με λειτουργεία μασάζ 12 θέσεων, πακέτο με όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, μαζί με τροχούς αλουμινίου 19 ιντσών.

Advertisement

Εκτός από τα επτά προκαθορισμένα μοντέλα, οι πελάτες στη Γερμανία, μπορούν να παραγγείλουν τα δύο βασικά μοντέλα ID.3 Pro Performance και ID.3 ProS, (τετραθέσια με την μεγαλύτερη μπαταρία για μεγαλύτερη αυτονομία). Τέλος το μοντέλο I.D 3 Pure (το entry-level των ID.3) θα έχει αυτονομία έως και 330 χλμ (WLTP) θα είναι διαθέσιμο σε τιμή μικρότερη από 30.000 ευρώ (στην Γερμανία)  λίγους μήνες αργότερα.

Οι επενδύσεις

Στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού της γκάμας της, η Volkswagen σχεδιάζει να προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων έως το 2022. Η Volkswagen επιδιώκει να γίνει ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στην ηλεκτρονική κινητικότητα τα επόμενα χρόνια και επενδύει 33 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2024. Για το 2025, η μάρκα Volkswagen θέλει να παράγει 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης:

Τι “έπαθε” ο Chris Harris όταν οδήγησε το VW I.D. R; (video)