Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δες την ανελέητη κόντρα του ηλεκτρικού VW I.D. R με την McLaren 720s (+vid)

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δες την ανελέητη κόντρα του ηλεκτρικού VW I.D. R με την McLaren 720s (+vid)

ΝΕΑ

Δες την ανελέητη κόντρα του ηλεκτρικού VW I.D. R με την McLaren 720s (+vid)

ΝΕΑ

Το VW I.D. R χτίστηκε με την προοπτική να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Το μόνο πράγμα που συγκρατεί προς το παρόν το I.D. R είναι η τρέχουσα τεχνολογία και οι φυσικοί περιορισμοί του ανθρώπινου σώματος.

Advertisement
Advertisement

 

Αυτό το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο πιέζει προς τα πάνω τα όρια απόδοσης κάτι που θα ενοχλήσει εύκολα μερικά από τα καλύτερα supercars του πλανήτη. Το VW I.D. R έκανε ντόρο το 2019 όταν έθεσε νέο ιστορικό ρεκόρ στο Pike’s Peak Hill Climb. Το I.D. R έγραψε 7 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα, τοποθετώντας πολύ ψηλά το I.D. R στα βιβλία ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η VW έστειλε επίσης το I.D. R για να καταρρεύσει το ρεκόρ στην αναρρίχηση του διάσημου βουνού Tianmen στην Κίνα, επιτυγχάνοντας χρόνο 7 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα. Το VW I.D. Το R είναι επίσης ο σημερινός κάτοχος ρεκόρ ηλεκτρικών οχημάτων στο Nurburgring με διάρκεια γύρου 6 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα. Εάν δεν το έχετε καταλάβει, το I.D. R είναι η εμπορική επίδειξη δύναμης της VW που αποδεικνύει την υπεροχή της απόδοσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Αυτό μετατρέπει το I.D. R σε ένα αξιόπιστο εργαλείο του μάρκετινγκ, καθώς η VW επιχειρεί να κερδίσει την έλξη στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Για να βάλετε στο μυαλό σας τι μπορεί να κάνει το I.D. R, ο Chris Harris κατευθύνθηκε προς την πίστα για να διαπιστώσει ο ίδιος τις δυνατότητες του ηλεκτρικού VW. Αυτό τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον εμπρός άξονα και ένα στον πίσω. Οι ηλεκτροκινητήρες συνδέονται με δύο ξεχωριστές μπαταρίες για τέλεια κατανομή βάρους. Το αποτέλεσμα είναι ένα 0-100 km/h σε κάτι παραπάνω από 2 δευτερόλεπτα και οι ταχύτητες που αναπτύσσει στις στροφές ξεπερνούν τις αντίστοιχες των μονοθέσιων της F1. Όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για να κατατροπώσουν μια McLaren 720s σε μια διαμάχη face to face.

Advertisement
Advertisement