ΝΕΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία των νέων ταχυφορτιστών της Tesla στην Ελλάδα

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκίνησε η λειτουργία των νέων ταχυφορτιστών της Tesla στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία των νέων ταχυφορτιστών της Tesla στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Νέα επένδυση της Tesla στην Ελλάδα – Μετά τα Βόρεια Προάστια και το Golden Hall, η Αμερικανική εταιρεία εγκαινίασε τη λειτουργία των νέων superchargers στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών.

Advertisement
Advertisement

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η Tesla τη διεύρυνση του δικτύου φορτιστών της στη χώρα μας. Μετά τους φορτιστές στο εμπορικό κέντρο του Golden Hall, η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία και τους πρώτους Superchargers στην Εθνική Οδό.

Όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο το Newsauto, αυτοί βρίσκονται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, στα ΣΕΑ Ψαθοπύργου. Πρόκειται συνολικά για οχτώ (8) φορτιστές, από τέσσερις σε κάθε ρεύμα. Όσον αφορά την ισχύ τους, αυτή φτάνει τα 250 kW, εξασφαλίζοντας τάχιστη τροφοδότηση στα ηλεκτρικά της.

Οι κάτοχοι μοντέλων Tesla μπορούν να ενημερωθούν για την τοποθεσία των φορτιστών μέσω της του συστήματος πλοήγησης και να λάβουν ακριβή καθοδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Η χρέωση για τη φόρτιση στους Superchargers δεν γίνεται με το λεπτό (χρονοχρέωση), αλλά ανά kWh, με το κόστος να αντιστοιχεί σε 0,35€/ kWh.

Όπως αναφέρει η Tesla, η διαδικασία φόρτισης είναι πολύ απλή και η χρέωση είναι κατά πολύ φθηνότερη απ’ ό,τι απαιτεί ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του τρέχοντος έτους η Tesla έχει εγκαταστήσει 6 φορτιστές στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι και ειδικότερα στην πίσω είσοδο του κλειστού πάρκινγκ, ενώ μαθαίνουμε οτι σύντομα θα ξεκινήσει ακόμα μία επένδυση εγκατάστασης ταχυφορτιστών στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας. Σημειώστε πως οι συγκεκριμένοι φορτιστές έχουν τη δυνατότητα να γεμίζουν τις μπαταρίες ενός Model 3 SR σε μόλις 20 λεπτά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Tesla Model 3 vs BMW Σειράς 3: Ποιο συμφέρει σε βάθος χρόνου; (+video)

Advertisement

Όπως, τέλος, μας ενημερώνει η Tesla, εντός του Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν και οι παραδόσεις των πρώτων Model Y στην ελληνική αγορά. Οι τιμές του Model Y

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV βρίσκεται στο Golden Hall, όπου αυτές τις μέρες διεξάγεται για πρώτη φορά το event-ωδή στην ηλεκτροκίνηση Mobility 2021.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιβεβαίωση Newsauto: Σε λειτουργία οι πρώτοι Tesla Superchargers στην Ελλάδα
Tesla: Πάνω από 6.000 Superchargers στην Ευρώπη. Και στην Αθήνα
Ενδιαφέρουσα κόντρα: Audi RS6 Avant vs Tesla Model X (+video)