Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία της εξόδου της Magneti Marelli από τη Fiat

Ελλάδα 3:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκίνησε η διαδικασία της εξόδου της Magneti Marelli από τη Fiat

ΝΕΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία της εξόδου της Magneti Marelli από τη Fiat

ΝΕΑ

Η Fiat ξεκίνησε τις διαδικασίες ανεξαρτητοποίησης της Magneti Marelli από τον Όμιλο Fiat Chrysler (FCA), σε μια κίνηση η οποία αναμένεται να προσφέρει στην γνωστή ιταλική εταιρεία ανταλλακτικών περισσότερα εφόδια για το μέλλον. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η ολοκλήρωση της εξόδου της Magneti Marelli από τον Όμιλο της Fiat αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2019 και πλέον, η έδρα της εταιρείας θα βρίσκεται στην Ολλανδία.

Όπως είχαμε γράψει και τον Απρίλιο, η κίνηση αυτή του αφεντικού της FCA, κ. Sergio Marchionne, έρχεται ως μια προσπάθεια ενίσχυσης της αξίας της Magneti Marelli, ενώ και λειτουργικά θα χαρίσει στην ιταλική εταιρεία περισσότερη ευελιξία.

Αυτή τη στιγμή η Magneti Marelli υπολογίζεται ότι έχει αξία ανάμεσα σε 3,6 και 5,0 δις ευρώ, απασχολώντας σχεδόν 43.000 εργαζομένους σε 19 διαφορετικές χώρες.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση της ανεξαρτητοποίησής της από τη Fiat ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με αυτόν της Ferrari, η οποία από το 2016 δεν βρίσκεται πλέον στους κόλπους του Ομίλου έχοντας την έδρα της στην Ολλανδία –είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Πάντως σε αντίθεση με τη Ferrari, δεν αποκλείεται η Magneti Marelli να τεθεί προς πώληση από τη Fiat σε μια γενικότερη προσπάθεια ενίσχυσης των οικονομικών του Ομίλου, αν και η οικογένεια Ανιέλι που κατέχει την FCA δεν είναι σίγουρο ότι θέλει να χάσει το μερίδιό της και στην ιταλική φίρμα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι πριν από μια διετία η Samsung είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει την Magneti Marelli, όμως τελικά οι διαπραγματεύσεις με την FCA δεν είχαν αίσιο τέλος.

Advertisement

FCA-Group-640