Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του VW Up! GTI στη Γερμανία

Ελλάδα 23:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του VW Up! GTI στη Γερμανία

ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του VW Up! GTI στη Γερμανία

ΝΕΑ

Η Volkswagen ξεκίνησε τις πωλήσεις του νέου Up! GTI στη Γερμανία, το οποίο ξεκινά από τα 16.975 ευρώ. Αυτό σημαίνει σχεδόν 7.000 ευρώ πιο ακριβό από το entry-level Up! στην πατρίδα του μάλιστα, κάτι που ξεπερνά το βασικό Golf κατά 1.100 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η ισχύς προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα TSI 1.0 λίτρων που παράγει ισχύ 115 ίππους και 200 Nm ροπής. Σε αυτή την εκδοχή, το Volkswagen Up! GTI δεν θα κερδίσει αγώνες drag, αλλά θα επιταχύνει από 0 σε 100 km/h στο αξιοσέβαστο νούμερο των 8,8 sec, ενώ παράλληλα, θα φτάνει την τελική ταχύτητα των 196 km/h.

Η Volkswagen ισχυρίζεται ότι η μέση κατανάλωση καυσίμου των 5,6-5,7 l/100 km μετρήθηκε βάσει της νέας διαδικασίας εξέτασης παγκόσμιων εναρμονισμένων ελαφρών οχημάτων (WLTP).

Advertisement
Advertisement

2018-vw-up-gti-tsiro-640

Το εξωτερικό του είναι άμεσα αναγνωρίσιμο χάρη σε μερικές αναβαθμίσεις που έγιναν πάνω από τις κανονικές εκδόσεις του αυτοκινήτου πόλης. Αυτές περιλαμβάνουν την κόκκινη σταυρωτή λωρίδα στη μάσκα του ψυγείου, η οποία έχει ένα κυψελοειδές μοτίβο, διπλές μαύρες σταυρωτές λωρίδες στις πλευρές, γυαλιστερά περιβλήματα με γυαλιστερό τελείωμα, κόκκινη λωρίδα στο πίσω μέρος, μεγαλύτερη αεροτομή οροφής, 17 ιντσών τροχούς ελαφρού κράματος, αλλά το σημαντικότερο ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους κατά 15 mm.

2018-vw-up-gti-inter-tsiro-640

Advertisement

Μαζί με τα χρώματα Pure White και Red, τα οποία περιγράφονται ως “κλασικά και τυπικά ενός GTI”, η κορυφαία σειρά του Up! μπορεί επίσης να υιοθετήσει σκούρο ασημί αλλά και μαύρο περλέ χρώμα. Οι σχεδιαστές έχουν καταβάλει επιπλέον προσοχή στο εσωτερικό, το οποίο διαθέτει δερμάτινο τιμόνι, επιλογέα ταχυτήτων GTI όπως επίσης και το διάσημο καρέ μοτίβο Clark στα καθίσματα, στα πρότυπα των μεγαλύτερων GTI της VW.