Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκινά το λανσάρισμα του Opel Ampera-e

Ελλάδα 18:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκινά το λανσάρισμα του Opel Ampera-e

ΝΕΑ

Ξεκινά το λανσάρισμα του Opel Ampera-e

ΝΕΑ

Το ευρωπαϊκό λανσάρισμα του νέου Opel Ampera-e ξεκινά από τη Νορβηγία. Μια χώρα που αντιμετωπίζει τα ηλεκτρικά οχήματα με μεγάλες φοροαπαλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Οι πωλήσεις του Ampera-e, επί ευρωπαϊκού εδάφους, ξεκινούν από τη Νορβηγία την ερχόμενη Άνοιξη (για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων). Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή της Opel, καθώς η συγκεκριμένη σκανδιναβική χώρα εφαρμόζει μια άκρως ευνοϊκή φορολογική πολιτική για τα «καθαρά» οχήματα. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν στη Νορβηγία περίπου 100.000 ηλεκτρικά μοντέλα. Η εν λόγω κατηγορία αυτοκινήτων απαλλάσσεται από φόρους όπως ο ΦΠΑ, δεν έχει επιβαρύνσεις σε διόδια & πάρκινγκ, οι εταιρείες που τα χρησιμοποιούν ευνοούνται φορολογικά και πολλά άλλα. Η Opel αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι αργότερα μέσα στο 2017, σειρά έχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ελβετία.

Advertisement
Advertisement

Το Ampera-e έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην έκθεση του Παρισιού, με την Opel να ανακοινώνει ότι  η αυτονομία του μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 500 χιλιόμετρα. Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 204 ίππους και 360 Nm ροπής και είναι ικανό να χαρίσει στο ηλεκτρικό Opel επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε κάτι περισσότερο από 7 δλ. και ρεπρίζ  80-120 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ.. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα. Τέλος, η διαδικασία φόρτισης σε μία οικιακή παροχή ρεύματος διαρκεί περίπου 9 ώρες, ενώ με τη βοήθεια ταχυφορτιστή είναι εφικτή η φόρτιση των μπαταριών στο 80% εντός μίας ώρας.