Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεχάστε τα ηλεκτρικά – Να ποια είναι η λύση…

Ελλάδα 3:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεχάστε τα ηλεκτρικά – Να ποια είναι η λύση…

ΝΕΑ

Ξεχάστε τα ηλεκτρικά – Να ποια είναι η λύση…

ΝΕΑ

Στις μεγάλες αγορές του κόσμου φαίνεται μία τάση ενίσχυσης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, καθώς έχουν πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των ηλεκτρικών.

Advertisement
Advertisement

Ενώ τα ηλεκτρικά οχήματα κερδίζουν είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, μια σημαντική στροφή προς τα υβριδικά και τα υβριδικά οχήματα με πρίζα (PHEV) μεταμορφώνει αθόρυβα την αγορά.

Πρόσφατα στοιχεία από την S&P Global Mobility αποκαλύπτουν ότι τα υβριδικά και τα PHEVs αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 10% της αγοράς αυτοκινήτων σε δύο από τους τρεις τελευταίους μήνες στις Η.Π.Α.

Οι οδηγοί επιλέγουν τα υβριδικά ως μια βολική μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, με τα PHEVs να παρέχουν την ευελιξία της ηλεκτρικής οδήγησης για μικρά ταξίδια και να εξαλείφουν το άγχος της εμβέλειας λόγω του εφεδρικού κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Είναι ενδιαφέρον ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση 61% στους οδηγούς που μεταπηδούν από τα παραδοσιακά αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης στα υβριδικά κατά το τελευταίο έτος, ενώ η υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων έχει σημειώσει ελάχιστη αύξηση.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί αγοραστές που μεταβαίνουν σε υβριδικά δεν προχωρούν αμέσως σε αμιγώς ηλεκτρικά όταν έρθει η ώρα για αναβάθμιση.

Advertisement

Επιπλέον, οι επιστρέφοντες υβριδικοί αγοραστές επιδεικνύουν αφοσίωση στην τεχνολογία, καθώς το 40,1% από αυτούς επέλεξε άλλο υβριδικό κατά την αλλαγή αυτοκινήτου τον Αύγουστο, έναντι 28%.

Οι εταιρίες στόλων έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των υβριδικών και των PHEV, που προσελκύονται από το μειωμένο κόστος καυσίμου, τα οφέλη βιωσιμότητας και την ανταγωνιστική τιμολόγηση, καθιστώντας τα αυτοκίνητα με ηλεκτρική υποβοήθηση οικονομικά συγκρίσιμα με τα παραδοσιακά οχήματα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Η τάση αυτή υποδηλώνει μια σημαντική στροφή της αγοράς προς τα υβριδικά και τα PHEV, που αντανακλά την πρακτική προσέγγιση των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, καθώς συνδυάζουν τα καλά και των δύο κόσμων, χωρίς όμως το άγχος της αυτονομίας και τις δυσκολίες που έχουν τα καθαρά ηλεκτρικά στα μεγάλα ταξίδια.

ΑΚΟΜΑ:
Με άνοδο 21,3% ξεκίνησε το 2024 η αγορά αυτοκινήτου
Δεν τραβάει η παραγωγή ηλεκτρικών στην Αραβία
Τι θα γίνει τελικά με τα αυτοκίνητα βενζίνης και πετρελαίου;

 

Advertisement