Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

WRC Ράλι Ισπανίας: Προηγείται ο Loeb, καταστροφή για Ogier

Ελλάδα 1:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Ισπανίας: Προηγείται ο Loeb, καταστροφή για Ogier

ΝΕΑ

WRC Ράλι Ισπανίας: Προηγείται ο Loeb, καταστροφή για Ogier

ΝΕΑ

Ο Sebastien Loeb βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης μετά το τέλος του πρώτου σκέλους του Ράλι Ισπανίας, δέκατου-τρίτου και προτελευταίου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Όμως ο μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Ott Tanak, που μετά τα προβλήματα του Sebastien Ogier βρίσκεται πλέον μία ανάσα από τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στο WRC!

Ο Loeb, ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία των ράλι με εννέα τίτλους στο ενεργητικό του, ξεκίνησε την τελευταία χωμάτινη ειδική διαδρομή της ημέρας όντας τρίτος γενικής, κατάφερε όμως να βρεθεί στην κορυφή και ηγείται του 1-2-3 της Hyundai Motorsport.

«Πίεσα στο όριο στην τελευταία ειδική», παραδέχθηκε ο 45χρονος που ξεκίνησε διστακτικά την ημέρα, όμως την έκλεισε έχοντας τρεις καλύτερους χρόνους στο ενεργητικό του.

Advertisement
Advertisement

Μόλις 1.7 sec πίσω του είναι ο Neuville που ήταν αλάνθαστος και καλείται να κερδίσει αν θέλει να παραμείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου – αν και αυτό μπορεί να μην αποδειχθεί αρκετό. Το Top-3 συμπληρώνει ο Dani Sordo που παρότι είχε τα ηνία τη μισή ημέρα, στο τέλος έχασε πολύ χρόνο έναντι του Loeb.

Πίσω από τα τρία i20 Coupe WRC βρίσκονται τρία Toyota Yaris, με πρώτο αυτό του Kris Meeke που κατάφερε να «επιβιώσει» αγωνιστικά παρότι κάποια στιγμή βρέθηκε στις δύο ρόδες!

Πίσω του είναι ο Tanak που παραμένει κοντά στην κορυφή, έχοντας αποφύγει τα περιττά ρίσκα. Έχει τα πάντα να χάσει και το ξέρει. Άλλωστε, η ατυχία του Ogier που είναι ο πλησιέστερος αντίπαλός του στη βαθμολογία, έκανε από νωρίς εύκολα τα πράγματα.

Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε δυναμικά την ημέρα αλλά ένα πρόβλημα στα υδραυλικά του Citroen C3 WRC, τον άφησε δύο ειδικές χωρίς ενεργητική υποβοήθηση στο τιμόνι. Έχασε τέσσερα λεπτά και μαζί σχεδόν όλες του τις ελπίδες για τον έβδομο συνεχόμενο τίτλο.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

Loeb / Elena (Hyundai i20 WRC) 1:21:24.7
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1.7
Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +7.6
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +13.0
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +21.7
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +30.1
Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) +44.0
Suninen / Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +51.8
Katsuta / Barritt (Toyota Yaris WRC) +1:50.3
Ostberg / Eriksen (Citroën C3 R5) +2:59.8

Το σκέλος του Σαββάτου αφορά διαφορετικό αγωνιστικό τερέν, με το χώμα να δίνει τη θέση του στην άσφαλτο. Η ημέρα περιλαμβάνει δύο Loop των τριών ειδικών, πριν την υπέρ-ειδική στην παραλία του Σαλού. Οι επτά ΕΔ απλώνονται σε 121.72 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Advertisement