Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Wey Coffee 01: Το κινέζικo plug-in υβριδικό με τη μεγαλύτερη αυτονομία

Ελλάδα 11:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Wey Coffee 01: Το κινέζικo plug-in υβριδικό με τη μεγαλύτερη αυτονομία

ΝΕΑ

Wey Coffee 01: Το κινέζικo plug-in υβριδικό με τη μεγαλύτερη αυτονομία

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι αρχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στην Ευρώπη, με το plug-in υβριδικό Wey Coffee 01 των 450 ίππων και την μεγάλη μπαταρία να εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 150 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Είναι θέμα χρόνου να αρχίσουμε να βλέπουμε πιο τακτικά αυτοκίνητα από την Κίνα στην Ευρώπη. Και δη ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά, τομέας όπου οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν δώσει τεράστια έμφαση και κάθε άλλο παρά αμελητέες ποσότητες είναι.

Στην έκθεση του Μονάχου, παρουσιάστηκε ένα άκρως ενδιαφέρον μοντέλο, με την ονομασία Wey Coffee 01. Για όσους δεν γνωρίζουν το όνομα Wey συνδέεται με την γνωστή κινέζικη εταιρία Great Wall αποτελώντας τον κλάδο για τα μεγάλα και πολυτελή SUV της.

Advertisement
Advertisement

Όπως συνηθίζεται στην εκεί αγορά, οι διαστάσεις και η γενικότερη σχεδιαστική προσέγγιση είναι το λιγότερο πληθωρικές, με μεγάλη χρήση χρωμίου σε κάθε σημείο του αυτοκινήτου και μία εντυπωσιακή γρίλια που καταλαμβάνει όλο σχεδόν το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Σε γενικές γραμμές πάντως είναι από τις πιο ισορροπημένες προτάσεις που έρχονται από την Κίνα, στοχεύοντας προφανώς και σε εξαγωγές σε άλλες αγορές του κόσμου.

Ιδιαίτερα πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός με συστήματα που βρίσκει κανείς σε πολύ premium ευρωπαϊκά μοντέλα, όπως κάλυψη 360 μοιρών από τις κάμερες, σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης, ένα απίστευτο ηχοσύστημα από την γνωστή αμερικάνικη εταιρία Infinity με 15 ηχεία, εσωτερική κάμερα με αναγνώριση προσώπου και πολλά ακόμα.

Advertisement

Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται μία πολύ μεγάλη οθόνη 14,6 ιντσών την οποία οι σχεδιαστές της εταιρίας αποκαλούν “φάρο” καθώς έχουν όλοι οι επιβάτες αδιάκοπη θέα προς αυτήν.

Advertisement

Υπάρχει μία ακόμα οθόνη για την λειτουργία του κλιματισμού με έξυπνες λειτουργίες αφής ενώ άλλη μία οθόνη υψηλής ανάλυσης βρίσκεται εμπρός από τον οδηγό ως πίνακας οργάνων, σε συνδυασμό με ένα μεγάλο head-up display.

Από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι ότι διατίθεται με ζάντες των 21 ιντσών (από την βασική του έκδοση), οι τεράστιοι χώροι για επιβάτες (κάτι που αρέσει στους Κινέζους), καθώς και η δυνατότητα για ενσωμάτωση ενεργής ανάρτησης με μαγνητοροϊκά αμορτισέρ.

Advertisement

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του πάντως είναι το plug-in υβριδικό σύστημα, και κυρίως η επιλογή να εφοδιάζεται με μεγάλη μπαταρία των 41 kWh, κάτι που επιτρέπει στο βαρύ αμάξωμα να έχει ηλεκτρική αυτονομία 150 χιλιομέτρων, την μεγαλύτερη σήμερα στην αγορά.

Ο κινητήρας είναι ένας δίλιτρος τούρμπο με κιβώτιο 9 σχέσεων και απόδοση στους 203 ίππους που σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες φθάνει σε συνολική συνδυαστική ισχύ στους 450 ίππους. Το Coffee 01 έχει έτσι χαρακτηριστικά τετρακίνησης, αν και όταν κινείται στην άσφαλτο και στο ταξίδι, χρησιμοποιεί τον ένα μόνο κινητήρα.

Η ισχύς αυτή του επιτρέπει να φθάνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε χρόνο κάτω των 5 δευτερολέπτων ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 235 χλμ/ώρα.

Η έναρξη παραγωγής του θα γίνει στις αρχές του 2022 με την τιμή του να διαμορφώνεται στην Γερμανία στο άκρως ελκυστικό ποσό των 50.000 ευρώ. Μήπως οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ανησυχούν λίγο παραπάνω για τους Κινέζους κατασκευαστές (ή τουλάχιστον να πάρουν κάποια μαθήματα για την plug-in υβριδική τους προσέγγιση);

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θεαματική αύξηση στις πωλήσεις υβριδικών μοντέλων στην Κίνα
Great Wall: Οι αντιγραφές δεν έχουν τέλος…
Νέο ηλεκτρικό μοντέλο από την κινέζικη Great Wall Motors