Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Το «R» θα αφορά ηλεκτρικά επιδόσεων

Ελλάδα 3:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Το «R» θα αφορά ηλεκτρικά επιδόσεων

ΝΕΑ

VW: Το «R» θα αφορά ηλεκτρικά επιδόσεων

ΝΕΑ

Η πρόθεση της VW για διάθεση ξεχωριστής γκάμας δυναμικών ηλεκτρικών και υβριδικών, επιβεβαιώνεται από δηλώσεις στελέχους που κάνει λόγο για ξεχωριστή διαχείριση των μοντέλων «R».

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σε μεγάλο περιοδικό αυτοκινήτου στο εξωτερικό, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του VW Group, Jürgen Stackmann, επιβεβαίωσε πως τα μελλοντικά μοντέλα «R» δεν θα είναι μόνο συναρπαστικά αυτοκίνητα, αλλά και ηλεκτρικά. «Το μέλλον της γκάμας των R μοντέλων πρέπει να είναι και θα είναι ηλεκτρικό», δήλωσε ο Stackmann. «Εργαζόμαστε ακόμα σε αυτό που ξεκινήσαμε πριν από δυόμισι χρόνια -το οποίο προφανώς δεν ήταν ηλεκτρικό, αν και ήταν απόλυτα συναρπαστικό- αλλά έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα πάμε σε μια ξεχωριστή ηλεκτρική γκάμα».

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας «R» έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς η VW αποκάλυψε πρόσφατα το Touareg R, το πρώτο μοντέλο «R» εξοπλισμένο με υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η κορυφαία έκδοση του γερμανικού SUV τροφοδοτείται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα που συνδυάζει κινητήρα 3λιτρο V6 με απόδοση 336 ίππων και ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 130 ίππων, με μπαταρία 14.1 kWh. η συνδυαστική ισχύς είναι 456 ίπποι και μιλάμε για ένα ακόμα super SUV επιδόσεων.

Δεν υπάρχει ακόμα επιβεβαίωση για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου αλλά αναμένεται να σταματάει το χρονόμετρο σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως το Touareg R θα μπορεί να κινηθεί μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια κινούμενο με ταχύτητα έως και τα 140 χλμ./ώρα.