Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Tiguan: Mε 2 τούρμπο και 240 άλογα

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Tiguan: Mε 2 τούρμπο και 240 άλογα

ΝΕΑ

VW Tiguan: Mε 2 τούρμπο και 240 άλογα

ΝΕΑ

H Volkswagen προσφέρει την παρούσα γενιά του δημοφιλούς Tiguan με πληθώρα επιλογών σε ότι αφορά στα κινητήρια σύνολα.

Advertisement
Advertisement

Από 115 έως 240 PS, βενζίνης και πετρελαίου, όμως στην κορυφή σε ότι αφορά σε επιδόσεις, βρίσκεται ένας diesel. Συγκεκριμένα, ο νέος 2.0 Bi TDI 240PS 4Motion που προσφέρει την απόλυτη επιλογή για δύναμη και υψηλή ροπή σε κάθε διαδρομή.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG και το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION που χρησιμοποιεί ένα πολύδισκο συμπλέκτη Haldex πέμπτης γενιάς και έχει αυτόματη λειτουργία για κάθε τερέν: άσφαλτο, χώμα και χιόνι.

Συνολικά 240 άλογα λοιπόν, με 51 κιλά ροπής διαθέσιμα από τις 1750 στροφές/λεπτό, με την επιτάχυνση 0-100 να επιτυγχάνεται μέσα σε μόλις 6.3 δευτερόλεπτα. Στοιχεία που συνήθως δεν συνάδουν με SUV.

Advertisement
Advertisement

Ο εν λόγω κινητήρας, όπως όλοι οι TDI της γερμανικής μάρκας, διαθέτει σύστημα common rail άμεσου ψεκασμού και έτσι προσφέρει εκτός από εξαιρετική ροπή, χαμηλά επίπεδα θορύβου και χαμηλή κατανάλωση σε σχέση με τις επιδόσεις. Εργοστασιακά και βάση WLTP, ορίζεται στα 8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Διαθέσιμο στην έκδοση εξοπλισμού Exclusive, είναι «γεμάτο» τεχνολογικά περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων: συστήματα ασφαλείας όπως Lane Assist και Front Assist µε City Emergency Braking, ενεργό cruise control, έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών με Navigation και κάμερα οπισθιπορείας, προβολείς LED, τριζωνικό κλιματισμό κ.α.

Advertisement

Το Volkswagen Tiguan 2.0 Bi-TDI 4Motion μπορεί να γίνει δικό σας έναντι 51.200 ευρώ.