Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Παραγωγή μπαταριών στο Salzgitter

Ελλάδα 2:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW: Παραγωγή μπαταριών στο Salzgitter

ΝΕΑ

VW: Παραγωγή μπαταριών στο Salzgitter

ΝΕΑ

Σε ένα ιδιαίτερα προηγμένο τεχνολογικά περιβάλλον, η VW λανσάρει την πιλοτική παραγωγή των πλέον προηγμένων μπαταριών για τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Ομίλου.

Advertisement
Advertisement

 

Ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία της γραμμής παραγωγής μπαταριών για τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Ομίλου VW, στο Salzgitter της Γερμανίας. Εκεί που έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει κανονικά από το 2020, συνεργατικά με την Northvolt και να φτάσει στις αρχές του 2024 στην πλήρη απόδοσή του. Προς το παρόν, το ανθρώπινο δυναμικό στις εν λόγω εγκαταστάσεις είναι περίπου 300 άτομα με ειδικότητες πάνω στις νεότερες τεχνολογίες των συσσωρευτών, με στόχο να έχουν την πλέον προηγμένη τεχνολογία στο τελικό προϊόν.

Advertisement
Advertisement

Ο αριθμός των εργαζομένων στο Salzgitter το 2024 που θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη το εργοστάσιο της κοινοπραξίας με την Northvolt (16GWh) υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα 1.000 άτομα, μια και στο υπάρχον δυναμικό θα προστεθούν περίπου 700 ακόμα εργαζόμενοι. Η παραγωγή των μπαταριών, θα αφορά στον εφοδιασμό των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας παράλληλα με τις μονάδες που θα έρχονται από εξωτερικούς συνεργάτες.