Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW ID. Life: Το ηλεκτρικό Polo παίρνει και… ψησταριά! (+video)

Ελλάδα 2:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW ID. Life: Το ηλεκτρικό Polo παίρνει και… ψησταριά! (+video)

ΝΕΑ

VW ID. Life: Το ηλεκτρικό Polo παίρνει και… ψησταριά! (+video)

ΝΕΑ

Το πολύ μοντέρνο πρωτότυπο της VW ετοιμάζει το έδαφος για ένα ηλεκτρικό διάδοχο του Polo. Και με τιμή κάτω από τις 25.000 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Μέχρι στιγμής τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αν και φθηναίνουν σταδιακά, απέχουν πολύ από το να θεωρούνται προσιτά σε ένα ευρύ κοινό. Χρειάζονται μικρότερα και πιο φθηνά ηλεκτρικά μοντέλα ώστε να προχωρήσει η ηλεκτροκίνηση στις μεγάλες μάζες.

Αυτός είναι ο επόμενος στόχος όλων των εταιριών, μεταξύ των οποίων και η Volskwagen η οποία έχει ήδη παρουσιάσει ένα πρωτότυπο, με την ονομασία ID. Life.

Πρόκειται για ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο στοχεύει πρακτικά στο κοινό του Polo, και με το κόστος που επιδιώκει η εταιρία να είναι κάτω από τα 25 χιλιάρικα όταν θα βγει στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα θα έχει την κίνηση εμπρός και έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να γίνει πλήρης εκμετάλλευση των δεδομένων της ηλεκτροκίνησης (όπως για παράδειγμα ότι το μεταξόνιο είναι κατά 20 εκατοστά μεγαλύτερο από το Golf III, πριν 30 χρόνια).

Η ευρυχωρία είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου, με τα καθίσματα να είναι ιδιαίτερα ευέλικτα ως προς την τοποθέτησή τους, ενώ γίνεται και μεγάλη χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Advertisement

Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας για εξωτερικές συσκευές. Η VW τονίζει ιδιαίτερα αυτή την δυνατότητα έχοντας δημιουργήσει -μεταξύ άλλων- και μία μικρή… ψησταριά για χρήση στο κάμπινγκ η οποία αποθηκεύεται έξυπνα μέσα στο αυτοκίνητο.

Advertisement

Πάντως για όσους τους αρέσουν οι συγκρίσεις, υπήρξε ένα ηλεκτρικό Golf III το 1993, το οποίο είχε αυτονομία μόλις 90 χιλιόμετρα και μπαταρία των 17,3 kWh. Το αυτοκίνητο ζύγιζε μισό τόνο πάνω από το βασικό βενζινοκίνητο μοντέλο και κατασκευάστηκε σε μόλις 120 μονάδες, με την εταιρία να ερευνά τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης σε πρώιμο στάδιο.

Advertisement

Από τότε, στα 30 χρόνια που έχουν περάσει πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Και ένα μικρό προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα είναι σύντομα πραγματικότητα από την VW.

Δείτε το video και διαπιστώστε με τα ίδια σας τα μάτια πόσο γρήγορα προχωρά η τεχνολογία στις ημέρες μας. Και πως τα αυτοκίνητα εξελίσσονται σε κάτι παραπάνω από μεταφορικά μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ID. Life θα είναι το πιο φθηνό ηλεκτρικό της VW
VW ID. Life: Έτσι θα είναι τα νέα μικρά ηλεκτρικά του ομίλου
VW ID.4: Εξελιγμένα συστήματα άνεσης για ένα σύγχρονο lifestyle