Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.3-ID.4: Προσιτή ηλεκτροκίνηση για όλους

Ελλάδα 2:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW ID.3-ID.4: Προσιτή ηλεκτροκίνηση για όλους

VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.3-ID.4: Προσιτή ηλεκτροκίνηση για όλους

VOLKSWAGEN 2021-1

Με τα νέα ID.3 και ID.4 η VW κερδίζει το στοίχημα των προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς με τιμή εκκίνησης τα 28.100 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” το βασικό ΙD.3 συναγωνίζεται ή είναι και φθηνότερο από αντίστοιχης ιπποδύναμης και χώρων μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Με τη νέα αντίληψη που φέρνει στις καθημερινές μας μετακινήσεις η ηλεκτροκίνηση, είναι προφανές ότι το μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι το κόστος των αυτοκινήτων. Η νέα τεχνολογία με τις μπαταρίες και τους ηλεκτροκινητήρες έχει ακόμα υψηλό κόστος, κάτι που όμως δεν εμπόδισε την VW να φέρει τα νέα της μοντέλα στα μέτρα ενός μέσου καταναλωτή που θέλει να απολαύσει από σήμερα τις χαρές της ηλεκτροκίνησης.

Για παράδειγμα το νέο ΙD.3 Pure+ προσφέρεται στην τιμή των 28.100 ευρώ, μαζί με την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά’, μία τιμή που το φέρνει στα ίδια σχεδόν επίπεδα με αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης ή πετρελαίου αυτής της κατηγορίας. Είναι άλλωστε ξεκάθαρο ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν στο σύνολό τους άμεσα ανταγωνιστικά απέναντι στα συμβατικά, κάτι που η VW με την μεγάλη παράδοση και τις δυνατότητες ευρείας βιομηχανικής παραγωγής έχει καταφέρει να επιτύχει από σήμερα και πρώτη ανάμεσα στις μεγάλες εταιρίες.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ID.3 λοιπόν, το οποίο έχει πλέον πάρει την θέση του παγκόσμιου best seller των ηλεκτρικών μοντέλων μέσα στους λίγους μήνες που κυκλοφορεί, θα διατίθεται στην χώρα μας, με την έκδοση Pure+. H έκδοση αυτή διαθέτει την μπαταρία των 45 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 350 χιλιομέτρων.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει το πακέτο Performance, το οποίο αυξάνει την ισχύ του κινητήρα από 126 PS (93 kW) σε 150 PS (110 kW). Πλέον, το ID.3 Pure + καθίσταται το πιο προσιτό μοντέλο στην οικογένεια μοντέλων ID., με προτεινόμενη λιανική τιμή 28.097 € (με επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 33.500 €, επιδότηση 5.403 €).

 

Advertisement

Παράλληλα, η γκάμα του ID.4, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Volkswagen που αναδείχθηκε «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» και που αρχικά ήταν διαθέσιμο μόνο στην έκδοση ID.4 1ST, συμπληρώνεται επίσης με νέες εκδόσεις, άμεσα διαθέσιμες και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τις εκδόσεις Pure και Pure +, με την μπαταρία των 52 kWh και αυτονομία που φτάνει τα 345 χιλιόμετρα. Το ID.4 Pure, με ισχύ 149 PS (109 kW), καθίσταται πλέον το πιο προσιτό στη γκάμα, με προτεινόμενη λιανική τιμή 31.200 € (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 37.200 €, επιδότηση 6.000 €).

Advertisement

Την ίδια στιγμή, το ID.4 Pure +, που διαθέτει το πακέτο Performance για αναβάθμιση της ισχύος στους 170 PS (125 kW), έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 34.283 € (με επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 39.000 €, επιδότηση 4.718 €).

Διαθέσιμη είναι και η έκδοση Pro +, με μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kWh και αυτονομία έως 522 χιλιόμετρα, που χάρη στο πακέτο Performance αποδίδει 204 PS (150 kW). Το ID.4 Pro + έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 40.172 € (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 45.700 €, επιδότηση 5.528 €).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια μπαταρία και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων, διατίθεται και η έκδοση “Family”, με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό.

Με τα δύο νέα μοντέλα της και τα πολλά ακόμα που θα ακολουθήσουν είτε σε μεγαλύτερες είτε σε μικρότερες κατηγορίες, η VW δείχνει ξεκάθαρα ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι μία υπόθεση για λίγους. Και ότι ακόμα και σήμερα ένας καταναλωτής που θέλει να περάσει στη νέα εποχή μπορεί να φέρει κάθε τεχνολογική καινοτομία σε ένα όσο πιο γίνεται ευρύτερο κοινό.

Τόσο με το ID.3 όσο και με το ID.4 η VW έχει επιτύχει να φέρει τις τιμές τους σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επίπεδα (με την συνδρομή του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”), κάνοντας έτσι λιγότερο δύσκολη την απόκτηση από σήμερα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Και να απολαύσει από τώρα κιόλας όλα τα νέα δεδομένα και τα μοναδικά οδηγικά χαρακτηριστικά που μπορεί να προσφέρει η ηλεκτροκίνηση σε συνδυασμό με απίστευτη οικονομία και προστασία του πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW ID.4: Πληθώρα εκδόσεων για μία νέα εμπειρία οδήγησης
Ποιοι και που μπορούν να αγοράσουν το VW ID.3 με μόλις 14.816 ευρώ;
Ηλεκτρικό VW με τιμή κάτω από 20 χιλιάδες ευρώ