Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Golf GTI TCR: Κάτι παραπάνω από ένα απλό GTi

Ελλάδα 15:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Golf GTI TCR: Κάτι παραπάνω από ένα απλό GTi

ΝΕΑ

VW Golf GTI TCR: Κάτι παραπάνω από ένα απλό GTi

ΝΕΑ

Η Volkswagen αποκάλυψε το Golf GTI TCR, ένα μοντέλο εμπνευσμένο από το αγωνιστικό όχημα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TCR, που θα έχει τον ρόλο της εναλλακτικής επιλογής για το τετρακίνητο και… ακριβότερο Golf R.

Advertisement
Advertisement

Οι προδιαγραφές της έκδοσης TCR διαφέρουν από αυτές του Volkswagen Golf GTI αλλά και του Golf R, και επικεντρώνονται στον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.000 κ.εκ. 290 ίππων. Η απόδοση αυτή έχει 45 ίππους παραπάνω από το GTI και μόνο 10 ίππους λιγότερους από το R.

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου επτά ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και “φέρνει” τα 0-100 χλμ σε 5,6 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αυξήθηκε από τα 250 στα 260 χ.α.ω.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά το νέο Golf GTI TCR έχει λίγες εξωτερικές διαφοροποιήσεις από τα άλλα δύο “αδέλφια”όπως: Το εμπρός σπόιλερ, τα πλαϊνά skirts, η αεροτομή οροφής και ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα. Όλα είναι ειδικά για αυτό το μοντέλο.

Διαθέτει επίσης ζάντες 18 ιντσών, μαύρα καλύμματα στους καθρέφτες, προβολείς LED, μπλοκέ διαφορικό και διάτρητα δισκόφρενα. Επιπλέον οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν γραφικά σε κυψελοειδές σχήμα για τα πλαϊνά του αυτοκινήτου, μαύρη οροφή και καπάκια καθρεφτών από ανθρακόνημα.

Μπορούν επίσης να επιλέξουν μεταξύ δύο προαιρετικών πακέτων εξοπλισμού: Το πρώτο έρχεται με την ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC εμπρός και με πιο σκληρά αμορτισέρ πίσω, τις νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών (Vmax) με ελαστικά 235/35.

Advertisement

Το δεύτερο έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με διαφορετικό σχέδιο τροχών 19 ιντσών (πάλι) και ελαστικά semi slick καθώς και αντικλεπτικό καπάκι για τις ζάντες.

Το λογότυπο TCR προβάλλεται στο έδαφος όταν ανοίξετε τις πόρτες, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα με νέο σχεδιασμό και με υφασμάτινα καλύμματα με ύφασμα μικροϊνών (περισσότερη αντοχή και υποαλεργικό), ένα sport τιμόνι και κόκκινες γραμμές και λεπτομέρειες .

Advertisement

GolfTCR1

Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει στη Γερμανία, όπου η τιμή εκκίνησης ανέρχεται σε 38.950 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του φόρου. Αυτό το τοποθετεί ακριβώς μεταξύ των 33.625 ευρώ του Golf GTI και των 41.175 ευρώ του Golf R, ενώ τα προαιρετικά πακέτα κοστίζουν επιπλέον 2.350 ευρώ και 3.200 ευρώ αντίστοιχα.

GolfTCR

Advertisement