Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Golf GTE από το 2020

Ελλάδα 8:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Golf GTE από το 2020

ΝΕΑ

VW Golf GTE από το 2020

ΝΕΑ

Η plug-in υβριδική έκδοση του Golf, θα είναι η οικονομική εναλλακτική πρόταση της VW για όσους θέλουν χαμηλά κόστη χρήσης και καλές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι δύσκολο να το διακρίνει κανείς από τα «συμβατικά» Golf. Το πρωτότυπο που εθεάθη κατά τη διάρκεια των –προχωρημένων όπως όλα δείχνουν- δοκιμών, είναι το plug-in υβριδικό Golf που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2020. Η θύρα για τη φόρτιση στο εμπρός αριστερό φτερό, προδίδει την ιδιαίτερη έκδοση του best seller μοντέλου της VW. Οι πληροφορίες λένε πως όταν φτάσει στην παραγωγή, θα είναι το πιο οικονομικό Golf της γκάμας, μια και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, θα σταματήσει να υφίσταται δίνοντας τη θέση της στο ID.3- το πρώτο από μια σειρά ηλεκτρικών που θα δημιουργήσουν ξεχωριστή γκάμα για τη VW.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς να έχει τίποτα επιβεβαιωθεί, θεωρείται βέβαιο πως το νέο Golf GTE θα έχει τα ίδια μηχανικά μέρη με αυτά του υβριδικού Passat GTE. Αυτό σημαίνει πως ο κινητήρας βενζίνης θα είναι ο 1,4 λίτρων turbo που θα αποδίδει 156 ίππους και θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων. Η συνδυαστική απόδοση θα είναι 218 ίπποι και 40,8 kgm ροπής. Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 13 kWh και –στην περίπτωση του Passat- επιτρέπουν την κίνηση μόνο με ηλεκτρική ενέργεια για 56 χιλιόμετρα (WLTP) όταν η φόρτιση είναι πλήρης.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της GTE έκδοσης του Golf 8ης γενιάς, το μοντέλο θα έχει και κάποιες εκδόσεις mild-hybrid με ηλεκτρικό κύκλωμα 48v και μάλιστα, θα είναι συνδυαστικά με περισσότερους από έναν κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement