Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW: Επένδυση 4 δισ. ευρώ για την ψηφιακή μετάβαση

Ελλάδα 7:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Επένδυση 4 δισ. ευρώ για την ψηφιακή μετάβαση

ΝΕΑ

VW: Επένδυση 4 δισ. ευρώ για την ψηφιακή μετάβαση

ΝΕΑ

Το νέο πλάνο θα καταργήσει 4.000 διοικητικές θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις στον τομέα της πληροφορικής.

Advertisement
Advertisement

Έως και 4 δισ. ευρώ θα επενδύσει, μέχρι το 2023, η Volkswagen με στόχο την ψηφιοποίηση της διοίκησης και της παραγωγής της.

Ωστόσο, το πλάνο αυτό θα μπορούσαν να οδηγήσει σε περικοπές έως και 4.000 θέσεων εργασίας σε μη παραγωγικές μονάδες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

«Θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 2.000 νέες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση», τόνισε η Volkswagen, με τον επικεφαλής του συμβουλίου επιχειρήσεων της εταιρείας, Bernd Osterloh, να προσθέτει ότι δεν θα υπάρξουν αναγκαστικές απολύσεις ως το 2029.

Τα σχέδια για την επίτευξη ετήσιου κέρδους 5,9 δισ. ευρώ ξεκινώντας από το 2023 καθώς οι λύσεις λογισμικού κλονίζουν το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο της βιομηχανίας και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαιτούν λιγότερα εξαρτήματα και εργαζόμενους για συναρμολόγηση.

Για το τρέχον έτος, η VW στοχεύει στην αύξηση των εσόδων κατά 5% και της λειτουργικής απόδοσης των πωλήσεων μεταξύ 4% και 5%. Θα ενισχύσει τις επενδύσεις σε μελλοντικές τεχνολογίες σε 19 δισ. ευρώ έως το 2023.

Advertisement

Η VW θα αρχίσει να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της ID προς το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να φέρει στην αγορά περισσότερα από 20 ηλεκτρικά οχήματα και να έχει πουλήσει έως το 2025 τουλάχιστον 1 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement