Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW I.D.: Ηλεκτρικό σκαθάρι

Ελλάδα 18:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW I.D.: Ηλεκτρικό σκαθάρι

ΝΕΑ

VW I.D.: Ηλεκτρικό σκαθάρι

ΝΕΑ

Δεν πρόκειται για άλλο ένα ηλεκτρικό concept χωρίς υπόβαθρο από πίσω, αλλά για το μοντέλο εφαλτήριο της γερμανικής φίρμας που θα καθορίσει ούτε λίγο ούτε πολύ το ηλεκτρικό της μέλλον την προσεχή δεκαετία.

Advertisement
Advertisement

Του Γιάννη Τσιρογιάννη (giannistsirogiannis@hotmail.com)

Όταν η ίδια η VW παραδέχεται ευθαρσώς πως στοχεύει να πουλήσει τουλάχιστον τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το έτος 2025, τότε μπορείς να κατανοήσεις καλύτερα και τη σπουδαιότητα του I.D concept, αλλά πολύ περισσότερο τι σηματοδοτεί αυτό.VW-ID-640

Εδώ βέβαια έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με το πρωτότυπο, το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να κυκλοφορήσει έως το 2020. Η VW κάνει λόγο για τριάντα ηλεκτρικές προτάσεις τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να έχει μια πλήρη γκάμα σε αυτή την κατηγορία, προλαβαίνοντας μάλιστα τους βασικούς ανταγωνιστές της.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τώρα στο I.D., αυτό βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ, επιστρατεύοντας έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 170 ίππους, πολύ καλές επιδόσεις, αλλά το κυριότερο αυτονομία 600 χιλιομέτρων.

VW-I.D.-inter-640

Που είσαι σκαθάρι για να δεις το μέλλον σου, την ώρα που εσύ φορούσες έναν αερόψυκτο βενζινοκινητήρα στο πίσω μέρος, ο απόγονός σου θα υιοθετεί μπαταρίες…