Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Βρώμικα» Tesla επιστρέφονται για λόγους βιοασφάλειας

Ελλάδα 10:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Βρώμικα» Tesla επιστρέφονται για λόγους βιοασφάλειας

ΝΕΑ

«Βρώμικα» Tesla επιστρέφονται για λόγους βιοασφάλειας

ΝΕΑ

Χιλιάδες Tesla επεστράφησαν λόγω έντονης δυσοσμίας και επικίνδυνων παρασίτων από έντομα.

Advertisement
Advertisement

Το πλοίο Glovis Caravel μόλις είχε φτάσει σε λιμάνι της Αυστραλίας από τη Νότια Κορέα γεμάτο με 6.500 αυτοκίνητα, κυρίως Tesla και λίγα Kia. Μια περίεργη δυσοσμία ανάγκασε τις αρχές να ασχοληθούν περισσότερο με το ζήτημα και προχώρησαν σε έρευνα για να διαπιστωθεί τι ήταν αυτή η έντονη βρώμα που αναδυόταν από το πλοίο.

Ζήτησαν από τους ανθρώπους του πλοίου λοιπόν να κατεβάσουν για έλεγχο μερικά από τα αυτοκίνητα που μετέφεραν και κάπως έτσι βρέθηκαν μπροστά σε ένα πολύ δυσάρεστο θέαμα. Σε όλα τα Tesla που εξετάστηκαν από τις αρχές βρέθηκαν κίτρινες κηλίδες πιθανότατα από έντονα – ίσως κατσαρίδες.

Advertisement
Advertisement

Η χημική ανάλυση επιβεβαίωσε ότι τα αυτοκίνητα ήταν γεμάτα παράσιτα και μάλιστα ιδιαίτερα βλαβερά για το οικοσύστημα. Οι αρχές της Αυστραλίας τόνισαν ότι τα συγκεκριμένα έντομα αποτελούν απειλή για τα φυτά, τα δέντρα και το περιβάλλον συνολικά με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο το οικοσύστημα.

Μόλις ολοκληρώθηκε η έρευνα ζητήθηκε από το πλοίο να επιστρέψει όπως ήρθε στο λιμάνι Παϊοντάεκ της Νότιας Κορέας προκειμένου οι τοπικές αρχές να προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα των επικίνδυνων παρασίτων στα αυτοκίνητα. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που φορτίο με αυτοκίνητα από την Κορέα είναι «μολυσμένο». Το 2018 και το 2020 συνέβη κάτι αντίστοιχο με χιλιάδες Hyundai και Kia να επιστρέφονται λόγω βρωμιάς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι 5 λόγοι γιατί το Cybertruck είναι το πιο σημαντικό μοντέλο της Tesla
Αυτές οι εταιρείες υπερδιπλασίασαν τις πωλήσεις τους το 2023
Φοβού τους Κινέζους: Η BYD ξεπέρασε την Tesla!

Advertisement