Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βρετανία: Ούτε το 1943 τέτοια πτώση στις πωλήσεις ΙΧ!

Ελλάδα 5:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βρετανία: Ούτε το 1943 τέτοια πτώση στις πωλήσεις ΙΧ!

ΝΕΑ

Βρετανία: Ούτε το 1943 τέτοια πτώση στις πωλήσεις ΙΧ!

ΝΕΑ

Τα lockdowns που επέβαλε ο κορωνοϊός για να περιοριστεί η πανδημία προκάλεσαν μεγάλο πλήγμα στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Πτώση σχεδόν 30% κατέγραψαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στη Βρετανία το 2020 σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 1943 καθώς τα lockdown για την περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού έπληξαν τον κλάδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), η ζήτηση το 2020 ανήλθε σε 1,63 εκατ. οχήματα ωστόσο ο κλάδος κατάρρευσε τον Απρίλιο όποτε και πτώση ανήλθε σε 97% καθώς ήταν ο πρώτος πλήρης μήνας πανεθνικού lockdown, όπως αναφέρει το Reuters.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της SMMT, Mike Hawes: «Χάσαμε σχεδόν τρία τέταρτα του εκατομμυρίου μονάδων μέσα σε τρεις ή τέσσερις μήνες, που δεν ανακτήσαμε ποτέ».

Οι εκθέσεις αυτοκινήτων στην Βρετανία έκλεισαν και πάλι κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown τον Νοέμβριο, αλλά πολλές ήταν καλύτερα προετοιμασμένες με επιλογές «click and collect», που έδωσαν τη δυνατότητα για περισσότερες πωλήσεις, ωστόσο και πάλι η ετήσια πτώση στις πωλήσεις ανήλθε σε 27%.

Έτσι, οι επιδόσεις στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων ήταν οι χειρότερες από το 1992, με την πτώση σε ποσοστό να είναι η μεγαλύτερη από το 1943 –κατά την Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία εξυπηρετούσε τους σκοπούς του πολέμου- όταν οι πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά περισσότερο από 90%.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή! Πότε ένα τροχαίο θεωρείται εργατικό ατύχημα

Advertisement

Νέος ΚΟΚ: Σε ποιές παραβάσεις θα αφαιρούνται οι άδειες και οι πινακίδες κυκλοφορίες;

Αλλάζουν όλα: Με δίπλωμα οδήγησης ΙΧ θα μπορούν να οδηγούν και μοτοσικλέτες