Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Βρετανοί φοβούνται τα αυτόνομα οχήματα!

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Βρετανοί φοβούνται τα αυτόνομα οχήματα!

ΝΕΑ

Οι Βρετανοί φοβούνται τα αυτόνομα οχήματα!

ΝΕΑ

Το 2017 θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη τα πρώτα οχήματα ημιαυτόνομης τεχνολογίας. Μία από τις χώρες που θα τα υποδεχθούν στους δρόμους τους είναι η Μ. Βρετανία, όμως οι κάτοικοί της εκφράζουν έντονες ανησυχίες. Η Smart Witness, που κατασκευάζει συσκευές καταγραφής εικόνων και video για την ασφάλεια των οχημάτων, πραγματοποίησε έρευνα με τη συμμετοχή 1.000 οδηγών αυτοκινήτων και αναβατών μοτοσικλετών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το 62% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η κυκλοφορία οχημάτων στα οποία δεν θα κρατάει το τιμόνι άνθρωπος, τους κάνει να νιώθουν λιγότερο ασφαλείς στους δρόμους. Οι μισοί (52%) μάλιστα αντιτίθενται στο λανσάρισμα των αυτοκινήτων με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό (72 %) πιστεύει ότι θα δημιουργηθούν επιπλοκές στη διευθέτηση διαφορών με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Εννέα στους 10 από όσους ρωτήθηκαν (91%) υποστηρίζει την υποχρεωτική παρουσία κάμερας στα αυτόνομα οχήματα, για την καταγραφή εικόνας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη σε περίπτωση ατυχήματος.

Advertisement
Advertisement

«Ακόμη και σήμερα, στο 40% των ατυχημάτων υπάρχει αντιπαράθεση ανάμεσα στις ασφαλιστικές εταιρείες και τους χρήστες των οχημάτων. Οπότε όταν αρχίσουν να κυκλοφορούν τα αυτόνομα οχήματα η κατάσταση θα γίνει αρκετά πιο περίπλοκη», σχολίασε ο επικεφαλής της Smart Witness, Paul Singh.

Διαβάστε για τη συνεργασία της Google με την Fiat Chrysler με στόχο την ανάπτυξη της τεχνολογίας.