Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo XC90 Polestar με 421 ίππους

Ελλάδα 20:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo XC90 Polestar με 421 ίππους

ΝΕΑ

Volvo XC90 Polestar με 421 ίππους

ΝΕΑ

Η Volvo σε συνεργασία με την Polestar παρουσίασαν τη βελτιωμένη έκδοση του νέου XC90, όπου η απόδοση του μηχανικού συνόλου έχει φτάσει τους 421 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η νέα έκδοση του XC90 βασίζεται πάνω στο υβριδικό, plug-in μοντέλο T8 Twin Engine, το οποίο φέρει έναν 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα, που διαθέτει και κομπρέσσορα, ενώ συνδυάζεται και με έναν ηλεκτροκινητήρα. Μετά από τις επεμβάσεις της Polestar, η ισχύς του SUV της Volvo φθάνει τα 421 άλογα από 400 στην «απλή» έκδοση, ενώ η ροπή αυξάνεται στα 680 Nm, από 640. Στις επιδόσεις, το 0-100 χλμ./ώρα βελτιώνεται ελαφρώς στα 5,5 δλ. (-0,1 δευτερόλεπτα), χωρίς να διαφοροποιεί την κατανάλωση του υβριδικού μοντέλου (2,1 λτ./100 χλμ.).

Παράλληλα, η Polestar υπόσχεται βελτίωση και στην απόκριση του κινητήρα κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων επιταχύνσεων, με οφέλη και στην οδηγική απόλαυση. Τέλος,  η εταιρεία προχώρησε σε μια ακόμη τροποποίηση, η οποία σχετίζεται με τη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου. Έτσι, με βάση τις νέες ρυθμίσεις και σε συνθήκες απαιτητικής οδήγησης σε δρόμο με συνεχείς στροφές, το κιβώτιο κρατά τη σχέση για παραπάνω χρόνο χωρίς να προχωρά σε αλλαγή.

Advertisement
Advertisement