Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo: Πράσινο φως για το XC40

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo: Πράσινο φως για το XC40

ΝΕΑ

Volvo: Πράσινο φως για το XC40

ΝΕΑ

H γκάμα του V40 θα διευρυνθεί και θα αποκτήσει ένα ακόμη κόμπακτ SUV που θα αποτελέσει την βάση στην off road σειρά της Volvo.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Ο ισχυρός άνδρας της Volvo Hakan Samuelsson επιβεβαίωσε με δηλώσεις του τις πληροφορίες μας σχετικά με την μελλοντική παραγωγή ενός κόμπακτ SUV που θα τοποθετείται κάτω από το XC60. Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται XC40 και σύμφωνα με δηλώσεις του Samuelsson στο What Car “…ένα μικρό SUV είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας. Υπάρχει μια έντονη τάση προς το downsizing και εμείς θα προσφέρουμε στους πελάτες ένα SUV με μικρό μέγεθος και premium χαρακτήρα».

Το νέο XC40 δεν θα έχει σχέση με την “υπερυψωμένη” εκδοχή του V40 (την Cross Country), καθώς θα είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) και εκτιμάτε πως θα λανσαριστεί στην αγορά το νωρίτερο σε τρία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε, για το 2015 προτεραιότητα για την Volvo έχει το νέο XC90, ενώ μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένουμε τις νέες γενιές των V40 και S60, καθώς και τις σχετικές εκδόσεις αμαξωμάτων (estate, SUV). Επίσης, ο Samuelsson ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σχέδια για αντικαταστάτη του C30 και πως το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα θα παραμείνει το Volvo.