Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo: Έτοιμη να κατασκευάσει νέα compact μοντέλα

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volvo: Έτοιμη να κατασκευάσει νέα compact μοντέλα

ΝΕΑ

Volvo: Έτοιμη να κατασκευάσει νέα compact μοντέλα

ΝΕΑ

Οι Σουηδοί θα επιδιώξουν να κατασκευάσουν μοντέλα μικρότερα από τη Σειρά 40 προκειμένου να ανακόψουν την ανοδική πορεία του γερμανικού ανταγωνισμού.

Advertisement
Advertisement


H μεγάλη επιτυχία του XC40, του μικρότερου SUV στην ιστορία της Volvo, φαίνεται πως δεν είναι αρκετή για τους Σουηδούς. Έτσι, παράλληλα με το επερχόμενο V40 το οποίο θα μετεξελιχθεί σε coupe crossover (με τα έως τώρα δεδομένα), η φίρμα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατασκευάζει και μικρότερα μοντέλα. Αυτό προκύπτει, τουλάχιστον, μετά από δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, Hakan Samuelsson, στο βρετανικό τύπο. Ο επικεφαλής της φίρμας ανέφερε πως εξετάζονται όλα τα σενάρια και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μπει σε κατηγορίες μικρότερων μοντέλων. Σε αυτή την περίπτωση οι Σουηδοί θα στοχεύσουν απευθείας στα Audi A1 & MINI δημιουργώντας μια ανταγωνιστική πρόταση στα πρώτυπα της φιλοσοφίας της Volvo. Mάλιστα, δεν αποκλείεται τα συγκεκριμένα σχέδια της φίρμας να οδηγήσουν και σε ένα ακόμη crossover αυτοκίνητο, μικρότερο από το XC40, στις διαστάσεις του Audi Q2.

Για την κατασκευή των μελλοντικών compact μοντέλων θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) και στην γκάμα τους αναμένεται να ενταχθούν και ηλεκτρικές εκδόσεις με φόντο τις νέες τάσεις που έρχονται στο χώρο της αυτοκίνησης. Εν αναμονή των εξελίξεων…