Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen ID.7: Αθήνα–Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 35 λεπτά!

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen ID.7: Αθήνα–Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 35 λεπτά!

ΝΕΑ

Volkswagen ID.7: Αθήνα–Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 35 λεπτά!

ΝΕΑ

Η Kosmocar – Volkswagen σε συνεργασία με την Driving Academy πραγματοποίησε δοκιμή του νέου Volkswagen ID.7 από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας κάνει μόνο μία στάση 10 λεπτών για φόρτιση, για να καλύψει την μεγάλη απόσταση, το VW ID.7 ξεκίνησε από τη Νέα Ερυθραία και έφτασε στη Θεσσαλονίκη σε πολύ φυσιολογικό χρόνο.

Το Volkswagen ID.7 Pro, με την μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kwh, με τρεις επιβαίνοντες και με τις απαραίτητες αποσκευές, ξεκίνησε το ταξίδι πλήρως φορτισμένο, με βροχερό καιρό και θερμοκρασία 4°C.

Το Route Planner του ID.7 με το λειτουργικό σύστημα 4.0, αποδείχτηκε εξαιρετικό με την απεικόνιση των φορτιστών όλων των παρόχων στην Ελλάδα και κυρίως ως προς τη διαθεσιμότητά τους σε πραγματικό χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Επιλέγοντας τον προορισμό στον πλοηγό, το αυτοκίνητο υπολογίζει την κατανάλωση, την υπολειπόμενη μπαταρία όταν θα έχει φτάσει εκεί και προτείνει τις κατάλληλες στάσεις φόρτισης, ώστε όλα να ισχύουν βάσει των αρχικών προδιαγραφών που θέτει ο οδηγός.

Το ΙD.7 υπολογίζει συνεχώς τους χρόνους οδήγησης και πιθανών στάσεων για φόρτιση, κάνοντας το ταξίδι εύκολο για κάθε οδηγό, ακόμη και αυτών με ελάχιστη εμπειρία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η μέγιστη ταχύτητα ήταν τα 130 χλμ./ώρα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού επιλέχθηκε η χρήση του Travel Assist, του συστήματος που συμβάλει σε ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι αφού κρατά το αυτοκίνητο σταθερά στη μέση της λωρίδας ή βοηθά στην αλλαγή σε άλλη και διατηρεί την απόσταση από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

Advertisement

Τα πρώτα 100 χιλιόμετρα της διαδρομής ήταν δύσκολα με πυκνή βροχή και αρκετό κρύο. Η θέρμανση ήταν ρυθμισμένη στους 23°C, ενώ χρησιμοποιήθηκε η θέρμανση καθισμάτων και η λειτουργία μασάζ.

Με μία μόνο στάση στον σταθμό φόρτισης ισχύος 300 kW, στη Λάρισα, με υπόλοιπο μπαταρίας 13% και αυτονομία 52 χιλιόμετρα, το ID.7 φορτίστηκε για μόνο μόλις 10 λεπτά και η μπαταρία έφτασε στο 51%, ενέργεια που επαρκούσε για την υπόλοιπη διαδρομή μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Το δε κόστος της φόρτισης ήταν 16,06 ευρώ.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης διαδρομής το οδόστρωμα ήταν στεγνό και η θερμοκρασία στους 10°C, ενώ με την άφιξη στη Θεσσαλονίκη το υπόλοιπο της μπαταρίας ήταν στο 18%.

Η συνολική κατανάλωση για το ταξίδι των 458 χιλιομέτρων (Νέα Ερυθραία – διόδια Μαλγάρων) ήταν 19,6 kWh/100km, και ο συνολικός χρόνος ταξιδιού από τα διόδια Αφιδνών έως τα διόδια Μαλγάρων, συμπεριλαμβανομένης και της στάσης φόρτισης 4 ώρες και 35 λεπτά.

To κόστος της ενέργειας για το συγκεκριμένο ταξίδι, φορτίζοντας την μπαταρία του ID.7 Pro από το 0% έως το 100% σε οικιακό ρεύμα, λαμβάνοντας υπόψιν τις απώλειες φόρτισης και με μέση τιμή κιλοβατώρας στα 0,2 ευρώ, ανήλθε σε 17,29 ευρώ για την αρχική φόρτιση.

Advertisement

Προσθέτοντας σε αυτό το νούμερο και το κόστος φόρτισης στην διαδρομή, σε φορτιστή ισχύος 300 kW (0,52€/kWh) που ήταν 16,06 ευρώ, τότε το συνολικό κόστος ενέργειας για το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη ήταν μόλις 33,35 ευρώ.