Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Volkswagen ID 3 R το 2024

Ελλάδα 23:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen ID 3 R το 2024

Mobility

Volkswagen ID 3 R το 2024

Mobility

Πολύ κοντά στην απόφαση για την παραγωγή ηλεκτρικών με την «σφραγίδα» R είναι η Volkswagen, με το αναμενόμενο ID.3 να είναι το πρώτο υποψήφιο για ανάλογη έκδοση σε τρία και πλέον χρόνια από τώρα.

Advertisement
Advertisement

Με στόχο να κεφαλαιοποιήσει τη δημοφιλία του ID.R που έχει προβληθεί κατά τη διάρκεια κατάκτησης ρεκόρ σε πολλές πίστες αγώνων και όχι μόνο, η VW θέλει να φέρει στη γκάμα της μια σειρά με ηλεκτρικά «R» μοντέλα που θα έχουν σαφή προσανατολισμό στις επιδόσεις. Ο επικεφαλής ανάπτυξης της Volkswagen Frank Welsch είπε ότι το ID.3 R είναι «κάτι που εξετάζουμε» και πρόσθεσε: «Μου αρέσει η ιδέα, αλλά πρέπει να αποφασίσουμε εάν η αγορά είναι έτοιμη να δεχτεί ένα τέτοιο μοντέλο».

Advertisement
Advertisement

Ο Welsch είπε ότι το προτεινόμενο μοντέλο R θα βρίσκεται στην κορυφή της σειράς ID 3 και θα μπορούσε να είναι το πρώτο αυτοκίνητο επιδόσεων με μηδενικούς ρύπους. Το πιο ισχυρό από τα ID 3 που θα λανσαριστεί τους επόμενους μήνες σε κάποιες χώρες, προσφέρει 200 ίππους και η έκδοση «R» αναμένεται να έχει τουλάχιστον 100 ίππους περισσότερους.