Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen: Οι οδηγοί δεν θέλουν διακόπτες αφής

Ελλάδα 7:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volkswagen: Οι οδηγοί δεν θέλουν διακόπτες αφής

ΝΕΑ

Volkswagen: Οι οδηγοί δεν θέλουν διακόπτες αφής

ΝΕΑ

Η VW επαναφέρει τους φυσικούς διακόπτες στο τιμόνι του Golf επόμενης γενιάς μετά από απαίτηση των πελατών. Θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η περίπτωση των περίφημων διακοπτών αφής στο τιμόνι των μοντέλων της Volkswagen είναι από εκείνες που η τεχνολογία δεν αγκαλιάστηκε από το κοινό. Η VW είχε παρουσιάσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε πολλά από τα μοντέλα της με στόχο να προσφέρει αυξημένη ευκολία στους χρήστες και παράλληλα να δώσει έναν τόνο πολυτέλειας στα αυτοκίνητά της.

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν πήγαν όπως είχαν υπολογίσει οι άνθρωποι της Volkswagen καθώς το κοινό δυσαρεστήθηκε με τη συγκεκριμένη τεχνολογία αφής στους διακόπτες του τιμονιού. Οι αποφάσεις, λοιπόν, πάρθηκαν και η VW ανακοίνωσε ότι η επόμενη γενιά του Golf και των υπόλοιπων μοντέλων της, δε θα έχουν διακόπτες με ευαισθησία αφής, αλλά θα είναι οι παραδοσιακοί διακόπτες που όλοι -ή έστω οι περισσότεροι- προτιμούν.

Advertisement
Advertisement

Ο Thomas Schafer, επικεφαλής της Volkswagen, σε ανάρτηση στο Linkedin, αποκάλυψε το σχεδιαστικό μέλλον της γερμανικής μάρκας: «Ενισχύουμε το πορτφόλιο μας και τον σχεδιασμό μας. Επιπλέον, δημιουργούμε νέα στοιχεία πρακτικότητας στη λειτουργία των οχημάτων μας. Για παράδειγμα, επαναφέρουμε τους διακόπτες στο τιμόνι! Αυτό θέλουν οι πελάτες της VW».

Το πρώτο μοντέλο που αναμένεται να γίνει δέκτης της συγκεκριμένης στροφής είναι το ανανεωμένο Golf που θα δούμε του χρόνου. Ήδη σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες φαίνεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου το τιμόνι να έχει κλασικούς διακόπτες, σε αντίθεση με την κεντρική οθόνη η οποία είναι ανανεωμένη και πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Advertisement

Κάτω από την οθόνη, ωστόσο, φαίνεται να συνεχίζεται η χρήση των πλήκτρων αφής στο σύστημα κλιματισμού, κάτι που αν παραμείνει δε θα αρέσει στους «haters» της τεχνολογίας αφής. Σε επόμενη φάση, η νέα σχεδίαση του τιμονιού αναμένεται να εφαρμοστεί στα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας, αλλά και στα αυτοκίνητα του Group.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Volkswagen ID.5 Pro Performance
Η Volkswagen ετοιμάζει και το ID. Buzz GTX!
H Porsche ξεπέρασε σε αξία τη… Volkswagen