Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen Amarok: Teaser με θέμα τους… διακόπτες (+video)

Ελλάδα 22:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen Amarok: Teaser με θέμα τους… διακόπτες (+video)

ΝΕΑ

Volkswagen Amarok: Teaser με θέμα τους… διακόπτες (+video)

ΝΕΑ

Η Volkswagen είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη τελευταία γενιά του ανοιχτού ημιφορτηγού της, του νέου Amarok. Για να μας το συστήσει, δημοσίευσε ένα νέο σύντομο βίντεο που τονίζει το premium αλλά και λειτουργικό εσωτερικό του νέου οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Το teaser του νέου Amarok δίνει έμφαση στους αναλογικούς διακόπτες του, πριν από την ψηφιακή πρεμιέρα του την 7η Ιουλίου.

Σε μία ψηφιακή εποχή το νέο Volkswagen Amarok (MY 2023) εξακολουθεί να έχει αναλογικά χειριστήρια παρά την έντονη «μόδα» με τις οθόνες αφής. Λόγω της σκληρής λειτουργικής φύσης των αγροτικών ημιφορτηγών, τα κουμπιά και οι διακόπτες τους είναι ευκολότερο να λειτουργούν άμεσα.

Advertisement
Advertisement

Η ανάγλυφη επιφάνεια του διακόπτη έντασης ήχου και αυτού των «αλάρμ», επισημαίνονται ιδιαίτερα στο βίντεο που ξεκινά με κοντινές (υπερβολικά) λήψεις από μεταλλικές/κρυστάλλινες δομές που τελικά εξελίσσονται στα χειριστήρια «όψης αλουμινίου».

Όμως δεν θα είναι έτσι όλα κουμπιά και οι διακόπτες. Η Volkswagen λέει ότι τα διάφορα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και οι λειτουργίες infotainment του ελαφρού φορτηγού θα είναι ένας συνδυασμός φυσικών και ψηφιακών χειριστηρίων.

Advertisement

Πράγματι, κάποιες λειτουργίες θα τις χειρίζεστε μέσω μίας τεράστιας οθόνης αφής σε στυλ tablet (προέρχεται από το Ford Ranger, με το οποίο το Amarok θα μοιράζεται το πλαίσιο του). Η οθόνη έχει διάμετρο 10 ή 12 ιντσών και θα προσφέρει χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας που η VW ισχυρίζεται ότι θα περιμένατε από ένα premium αυτοκίνητο. Μέσω αυτής θα χειρίζεστε τις λειτουργίες του κλιματισμού, την πλοήγηση, διαδικτυακές υπηρεσίες, τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου και πολλά άλλα.

Advertisement

Το Amarok πρόκειται να παρουσιαστεί ψηφιακά στις 7 Ιουλίου και θα προσφέρεται με πέντε επίπεδα εξοπλισμού: Amarok, Life, Style, την εκτός δρόμου PanAmericana και την Aventura (για μεγαλύτερη άνεση). Η Volkswagen θα προσφέρει έναν κινητήρα βενζίνης και τέσσερις κινητήρες ντίζελ, όλοι από 2,0 έως 3,0 λίτρα. Το τρίλιτρο μοτέρ θα επιτρέψει στο Amarok να ρυμουλκεί έως και 3,5 τόνους και να μεταφέρει 1,2 τόνους.

Η παραγωγή του Volkswagen Amarok 2023 πρόκειται να ξεκινήσει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους στη Νότια Αφρική.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σχεδόν έτοιμο το νέο Volkswagen Amarok
Nissan Navara N-Guard 2.3 190 PS Vs VW Amarok Aventura 3.0 204 PS
Το VW Amarok της ABT με 302 ίππους