Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H μίνι DB5 που κοστίζει όσο μια κανονική C-Class

Ελλάδα 19:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H μίνι DB5 που κοστίζει όσο μια κανονική C-Class

Mobility

H μίνι DB5 που κοστίζει όσο μια κανονική C-Class

Mobility

Η συνεργασία μεταξύ της Aston Martin και της The Little Car Company, είχε ως αποτέλεσμα την παρουσίαση του DB5 Junior που είναι ένα ηλεκτρικό παιδικό αυτοκινητάκι με μέγεθος στα 2/3 του πιο εμβληματικού μοντέλου της βρετανικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Η «αντιγραφή» σε σμίκρυνση, έγινε με βάση την τρισδιάστατη σάρωση του θρυλικού μοντέλου της Aston Martin, έτσι ώστε η Junior έκδοση να προσφέρει πλήρη ακρίβεια και αυθεντικότητα σε ότι αφορά τις γραμμές και τις αναλογίες του αμαξώματος και όχι μόνο.

Με μήκος 3 μέτρα και πλάτος 1,1 μ. το DB5 Junior έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί έναν ενήλικα και ένα παιδί δίπλα-δίπλα. Χάρη σε ένα πλαίσιο αλουμινίου και το αμάξωμα από συνθετικά υλικά, το βάρος έχει συγκρατηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, στα 270 κιλά. Η ισχύς προέρχεται από ένα ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 6,8 ίππων, οι οποίοι «φτάνουν» στους πίσω τροχούς και είναι αρκετοί για τελική ταχύτητα 48 χλμ./ώρα. Για το συγκεκριμένο concept, τη μεγαλύτερη σημασία είχε η αυθεντικότητα στις γραμμές και την εμφάνιση οπότε για το σκοπό αυτό, το DB5 Junior διαθέτει τα ίδια εμβλήματα Aston Martin και σήματα DB5 με το κανονικό μοντέλο του 1963. Το εμβληματικό χρώμα Silver Birch είναι στάνταρ, όπως και οι τροχοί 10 ιντσών με τις λεπτές ακτίνες και τα αεριζόμενα δισκόφρενα που διαθέτουν και σύστημα ανάκτησης ενέργειας (!), φώτα πορείας και φρένων, ενδείξεις στο ταμπλό, καθώς και αποθηκευτικός χώρος πίσω. Το γυαλιστερό εξωτερικό του έρχεται σε αντίθεση με το μαύρο δέρμα στην καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

Όπως και ο μεγάλος αδελφός του, το ταμπλό του DB5 Junior είναι γεμάτο με λειτουργικά όργανα Smiths, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο μετρητής καυσίμου έχει μετατραπεί σε μετρητή μπαταρίας, ενώ η θερμοκρασία λαδιού παρακολουθεί τώρα τη θερμοκρασία του κινητήρα. Το DB5 Junior διαθέτει ακόμη το ίδιο ρολόι Smiths μπροστά από το κάθισμα συνοδηγού όπως φαίνεται και στο αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1960. Άλλα εσωτερικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν κλασικό τιμόνι σε κλίμακα δύο τρίτων και αυτό, με σύστημα ταχείας απελευθέρωσης όπως στα αγωνιστικά για να διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο για τον οδηγό, καθώς πεντάλ (γκάζι- φρένο) αλουμινένια.

Οι Aston Martin και The Little Car Company αναπαράγουν ακόμη και την ανάρτηση του αρχικού αυτοκινήτου. Υπάρχει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός τροποποιημένη έτσι ώστε να διατηρεί την γεωμετρία του πρωτότυπου, καθώς και έναν κανονικό άξονα στο πίσω μέρος, με ράβδο Panhard. Η μπαταρία του ηλεκτρικού Junior Aston Martin είναι αποθηκευμένη κάτω από το καπό και εξασφαλίζει μια αυτονομία μεταξύ 16-32 χλμ. ανάλογα με το στυλ οδήγησης. Αξίζει να σημειωθεί πως μπορεί ο ιδιοκτήτης να παραγγείλει και δεύτερη μπαταρία, έτσι ώστε να μπορεί να αλλάζει την άδεια με γεμάτη και να συνεχίζει το παιχνίδι.

Advertisement

Υπάρχει επίσης μια έκδοση DB5 Vantage Junior που έχει διπλάσια ισχύ, στους 14 ίππους και διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, αμάξωμα από ανθρακόνημα και δύο μπαταρίες που εξασφαλίζουν αυτονομία από 32 έως 64 χιλιόμετρα, ενώ αυξημένη είναι και η τελική ταχύτητα «ακόμα μη επιβεβαιωμένο επίπεδο». Όπως και με την original DB5, θα κατασκευαστούν μόνο 1.059 αυτοκίνητα DB5 Junior, που θα κοστίζουν από €39.000, ενώ το DB5 Vantage Junior ξεκινά από €49.954 (τιμές προ φόρων…). Η παραγωγή θα ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021, με παραδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο τα επόμενα δύο χρόνια.

Advertisement

Δείτε ακόμα: 

Βοηθήστε να βρεθεί η κλεμμένη Aston Martin DB5

Advertisement

Πως κατασκευάζεται η Aston Martin Vantage (VIDEO)

H Aston Martin τιμά τον James Bond