Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Βυθίστηκαν» οι πωλήσεις diesel στην Ισπανία!

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Βυθίστηκαν» οι πωλήσεις diesel στην Ισπανία!

ΝΕΑ

«Βυθίστηκαν» οι πωλήσεις diesel στην Ισπανία!

ΝΕΑ

Πτώση ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην Ισπανία τον Μάρτιο.

Advertisement
Advertisement

Πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ισπανία τον Μάρτιο σε ποσοστό 4,3% με την αγορά να ανέρχεται σε 122.664 μονάδες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της βιομηχανικής Ένωσης. Η αγορά καταγράφει πτώση για 7ο συνεχόμενο μήνα ωστόσο το εντυπωσιακό στοιχείο στα δεδομένα των πωλήσεων έχει να κάνει με την κάθετη πτώση που σημείωσαν οι πωλήσεις πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

Ειδικότερα οι ταξινομήσεις πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση 28% περιορίζοντας τον Μάρτιο σε 35,6% το μερίδιο αγοράς τους από 49,9% που ήταν το αντίστοιχο μερίδιο τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων αυξήθηκαν σε ποσοστό 3,5% και ανήλθαν σε 32.521 μονάδες καταλαμβάνοντας το 63,1% έναντι 59,3% που καταλάμβαναν το αντίστοιχο μήνα του 2018.

Επίσης οι πωλήσεις λιανικής μειώθηκαν κατά 5,8% και ανήλθαν σε 51.983 μονάδες ενώ μείωση σημείωσαν επίσης και οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σε εταιρείες ενοικίασης.

Αντίθετα μεγάλη αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ποσοστό 67% καθώς ταξινομήθηκαν 12.180 μονάδες καταλαμβάνοντας το 9,9% της αγοράς από 5,7% που ανέρχονταν τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Advertisement

Πάντως τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί σε διάφορες Περιφέρειες της χώρας είναι πραγματικά εντυπωσιακά καθώς οι πωλήσεις στις Βαλερίδες Νήσους μειώθηκαν κατά 34% εξαιτίας της επιβολής κυρώσεων που ψήφισε η τοπική κυβέρνηση στα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

Αντίθετα στη χώρα των Βάσκων οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 21% εξαιτίας της έναρξης του προγράμματος απόσυρσης με όφελος έως 3.000 ευρώ.

Advertisement

Ωστόσο η οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στην αγορά αυτοκινήτων με τις γενικές εκλογές να έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Απριλίου.

 

Νικητές και ηττημένοι

Advertisement

Οι πωλήσεις στην Ισπανική αγορά μπορεί να σημείωσαν πτώση ωστόσο κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες κατάφεραν και βγήκαν κερδισμένες.

Ειδικότερα η Peugeot κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 4,5% ενώ η Citroen επίσης κατέγραψε αύξηση 10%.

Η Renault σημείωσε άνοδο 9,4% όπως επίσης και η Dacia με ποσοστό ανόδου 12%.

Τέλος οι πωλήσεις της Jeep κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο 56%.

Αντίθετα πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις της Fiat σε ποσοστό 18%, της Seat κατά 3,7%, της Audi κατά 0,3%, της Ford κατά 26%, της Nissan κατά 24%, της Mercedes κατά 12%.

Οι πωλήσεις της Toyota αυξήθηκαν κατά 16%, της Porsche κατά 45% και της BMW κατά 15%.