Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το νέο Hyundai Tucson

Ελλάδα 12:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Το νέο Hyundai Tucson

ΝΕΑ

Video: Το νέο Hyundai Tucson

ΝΕΑ

Με επιβλητική σχεδίαση και πλούσια γκάμα κινητήρων, το compact SUV της Hyundai στοχεύει σε ένα αξιόλογο μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά. Το Τucson είναι ο διάδοχος του ix35 και με μήκος 4,47 m. τίθεται αντιμέτωπο με αυτοκίνητα όπως το Qashqai και το Kuga. Η έναρξη των πωλήσεών του στην Ευρώπη προγραμματίζεται για το δεύτερο μισό του έτους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το Tucson προσφέρεται με δύο σύνολα βενζίνης και τρία πετρελαίου. Πρόκειται καταρχάς για τον ατμοσφαιρικό 1.6 GDI με ισχύ 132 PS και τον turbo 1.6 T-GDI, απόδοσης 175 PS. Πιο δημοφιλής diesel είναι ο 1.7 με 115 PS, ενώ μεγαλύτερη ισχύ χαρίζει ο 2λιτρος, σε εκδόσεις με 136 και 186 PS. Ο turbo βενζινοκινητήρας και ο 2.0 diesel μπορούν να συνδυαστούν και με την τετρακίνηση της Hyundai. Υπό φυσιολογικές συνθήκες όλη η ροπή περνά στους εμπρόσθιους τροχούς (για εξοικονόμηση καυσίμου), ενώ ανάλογα με την πρόσφυση των τροχών έως το 40% στέλνεται στους πίσω. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα Lock, για 50/50 και πέρασμα από δύσκολα σημεία με χαμηλή ταχύτητα.

Η Hyundai παρουσίασε και πρωτότυπες εκδόσεις του Tucson, όπως την Plug-in Υβριδική (PHEV) που μοιράζεται την τεχνολογία με το νέο Sonata. Διαθέτει μπαταρίες πολυμερών λιθίου, οι οποίεςφορτίζονται σε 2,5 ώρες σε ταχυφορτιστή και χαρίζουν ηλεκτρική αυτονομία 50 km. Το ηλεκτρικό μοτέρ των 68 PS συνδυάζεται στην περίπτωση του Tucson με τον 1.7 diesel και 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η εκτιμώμενη τιμή για τις εκπομπές ρύπων είναι 48 g/km.

Advertisement
Advertisement