Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Τι… τραβάνε και αυτά τα Mazda3

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Τι… τραβάνε και αυτά τα Mazda3

ΝΕΑ

Video: Τι… τραβάνε και αυτά τα Mazda3

ΝΕΑ

Η αποστολή Mazda Route 3 είναι από μόνη της μία περιπέτεια. Να διανύσεις 15.000 km από το Βλαδιβοστόκ μέχρι τη Φρανκφούρτη, διασχίζοντας τη Σιβηρία, δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Η απόσταση από τη γερμανική πόλη έχει μειωθεί σε λιγότερο από το 1/3 (4.900 km), όμως τα οκτώ νέα Mazda3 δέχονται το ένα χτύπημα μετά το άλλο.

Advertisement
Advertisement

Το άθλιο οδικό δίκτυο δοκιμάζει κάθε σημείο των ιαπωνικών hatchback, τα οποία είναι προγραμματισμένο να φθάσουν στη Φρανκφούρτη στις 7 Σεπτεμβρίου, τρεις μέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα τους. Αρχικά την «πλήρωσε» το Mazda με τον αριθμό 7. Προσπαθώντας να αποφύγει μία λακκούβα, ο οδηγός του χτύπησε με τον εμπρός αριστερό τροχό μία πέτρα σε μέγεθος καρπουζιού, καταστρέφοντας εν μέρει την ανάρτηση. Αρχικά όλοι θεώρησαν ότι το αυτοκίνητο δεν θα κατάφερνε να συνεχίσει, όμως τα απαραίτητα ανταλλακτικά έφθασαν το επόμενο πρωί από τη Μόσχα και το Mazda3 επέστρεψε στο δρόμο.

Μεγαλύτερους κινδύνους έκρυβε η περιπέτεια του λευκού Mazda3 με τον αριθμό 4. Ο οδηγός του ανέφερε έντονη οσμή καυσίμου. Ο έλεγχος έδειξε ότι το μπιτόνι με 20 λίτρα βενζίνης που υπήρχε στο χώρο των αποσκευών (καθώς τα πρατήρια στη Σιβηρία δεν είναι και το ένα δίπλα στο άλλο) έχυσε όλο το περιεχόμενό του. Μετά από πολύωρο… σφουγγάρισμα, το μεγαλύτερο μέρος του καυσίμου εξαφανίστηκε. Όχι όμως και η μυρωδιά. Έτσι, τα επόμενα 400 km έγιναν με ανοικτά τα παράθυρα και το πορτμπαγκάζ!

Τα οκτώ Mazda3 είναι εξοπλισμένα με το 2λιτρο βενζινοκινητήρα Skyactive-G, στην έκδοση με τα 120 PS και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η πορεία καταγράφεται στην ιστοσελίδα www.mazdaroute3.eu, όπου υπάρχει συνεχής ενημέρωση με φωτογραφίες και video. Η Mazda είχε πραγματοποιήσει το εγχείρημα άλλες δύο φορές στο παρελθόν, το 1977 με δύο Mazda 323 και το 1990 με τέσσερα Mazda 626.[nggallery id=2933]

Advertisement
Advertisement