Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Τα εναλλακτικά sedan της Hyundai

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Τα εναλλακτικά sedan της Hyundai

ΝΕΑ

Video: Τα εναλλακτικά sedan της Hyundai

ΝΕΑ

Η επιλογή του Βρετανού εξερευνητή David de Rothschild, αντί ενός στελέχους της Hyundai, για την παρουσίαση της «τριπλέτας» Ioniq στην έκθεση της Γενεύης δεν ήταν τυχαία. Η κορεάτικη μάρκα θέλησε με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει τη σημασία του λανσαρίσματος τριών αυτοκινήτων που επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το καινοτόμο με το Ioniq είναι ότι προσφέρει στο ίδιο αμάξωμα τρία εναλλακτικά συστήματα: υβριδικό, plug-in υβριδικό και ηλεκτρικό. Τα δύο πρώτα εφοδιάζονται με τον 1.6 GDI βενζίνης, ισχύος 105 PS και ροπής 15 kgm. Ο ηλεκτροκινητήρας των 43,5 PS του Ioniq Hybrid παίρνει δύναμη από μπαταρίες ιόντων λιθίου πολυμερών, ενώ η συνδυαστική ισχύς φθάνει τους 141 ίππους. Η Hyundai ανακοινώνει εκπομπές CO2 79 g/km. (έναντι 70 g/km του Prius).

To Ioniq Plug-in φορτίζει τις μπαταρίες του (χωρητικότητας 8,9 kWh) στην πρίζα, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ του έχει ισχύ 61 PS (εκπομπές ρύπων 32 g/km). Το αμιγώς ηλεκτρικό Ioniq εφοδιάζεται με μοτέρ απόδοσης 120 PS και μπαταρίες 28 kWh, ικανές για εκτιμώμενη αυτονομία άνω των 250 km.

Advertisement
Advertisement