Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Στους δρόμους του Άμστερνταμ το Volvo S90

Ελλάδα 13:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Στους δρόμους του Άμστερνταμ το Volvo S90

ΝΕΑ

Video: Στους δρόμους του Άμστερνταμ το Volvo S90

ΝΕΑ

H σουηδική εταιρία προετοιμάζεται για ένα δυναμικό comeback στα μεγάλα σαλόνια με τη νέα της ναυαρχίδα που θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά από το νέο έτος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Μετά το ολοκαίνουργιο XC90, η Volvo θα λανσάρει από το νέο έτος και το κορυφαίο της μοντέλο στην κατηγορία των μεγάλων σεντάν διεκδικώντας μερίδιο αγοράς απέναντι στα Audi A6, BMW 5 και Mercedes-Benz E-Class. Στο βίντεο του βρετανικού περιοδικού Auto Week βλέπετε το S90 με βαρύ καμουφλάζ να κινείται στους δρόμους της ολλανδικής πόλης δίχως να μπορεί κανείς να διακρίνει κάτι. Πάντως, θεωρείται σίγουρο πως θα δούμε την εμβληματική μάσκα του XC90 να περνά με πιο κομψό τρόπο στο S90 το οποίο θα έχει και φουλ LED φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα σήμα κατατεθέν του S90 θα είναι το κεκλιμένο πίσω μέρος συνδυάζοντας την σιλουέτα μιας πολυτελούς λιμουζίνας με μήκος κοντά στα πέντε μέτρα, με το δυναμικό στιλ ενός κουπέ. Κάτω από το καπό θα συναντήσουμε τους νέας γενιάς τετρακύλινδρους δίλιτρους κινητήρες με την κορυφαία έκδοση να είναι η υβριδική T8, συνδυάζοντας έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα για καθαρή ηλεκτροκίνηση. Ο διάδοχος του S80 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα πιθανότατα στην έκθεση του Ντιτρόιτ, μιας και η Volvo στοχεύει ευθέως στην αμερικανική αγορά έχοντας ήδη δρομολογήσει την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου.