Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Στο μουσείο της Lada

Ελλάδα 9:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Στο μουσείο της Lada

ΝΕΑ

Video: Στο μουσείο της Lada

ΝΕΑ

Από τη στιγμή που η AVTOVAZ, ιδιοκτήτρια της Lada, πέρασε στην κατοχή της Renault-Nissan, θα πρέπει σιγά-σιγά να ξεχάσουμε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τη ρωσική μάρκα που γέμισε με μοντέλα της τους δρόμους της ανατολικής Ευρώπης – και όχι μόνο. Η Lada έχει μπει σε διαδικασία εξέλιξης και αναβάθμισης, ώστε να προσφέρει αυτοκίνητα με σύγχρονες πλατφόρμες και αντίστοιχους κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Τι θα λέγατε να θυμηθούμε ορισμένα από τα… κλασσικά πλέον μοντέλα της Lada; Η γαλλοϊαπωνική κοινοπραξία μας κάνει ξενάγηση στο μουσείο της AVTOVAZ, στο Τολιάτι της Ρωσίας. Εκεί συναντάμε μεταξύ άλλων το 2101, το πρώτο μοντέλο που παρουσιάστηκε το 1970 και βασιζόταν στην πλατφόρμα του Fiat 124, το ηλεκτρικό Oka με αυτονομία 100 km και το Largus, το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής.

Η Renault-Nissan θα επενδύσει σταδιακά 742 εκατ. δολάρια, αποκτώντας έως τα μέσα του 2014 το 67,13% της κοινοπραξίας που θα ελέγχει την AVTOVAZ. Από αυτό το ποσοστό, το 50,1% θα ανήκει στη Renault και το 17,03% στη Nissan. Το υπόλοιπο 32,87% θα παραμείνει στην κρατική εταιρεία Russian Technologies, η οποία ήλεγχε έως σήμερα την AVTOVAZ.[nggallery id=2784]