Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Στα δύο άκρα της Ευρώπης με το Mazda6

Ελλάδα 10:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Στα δύο άκρα της Ευρώπης με το Mazda6

ΝΕΑ

Video: Στα δύο άκρα της Ευρώπης με το Mazda6

ΝΕΑ

Την αξιοπιστία και – κυρίως – τη χαμηλή κατανάλωση των νέων κινητήρων SkyActiv θέλησε να αποδείξει η Mazda Μ. Βρετανίας. Για αυτό το σκοπό διοργάνωσε ένα οδοιπορικό με το νέο μεγάλο sedan Mazda6, συνδέοντας το βορειότερο με το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το ταξίδι του Mazda6 με το 2.2 diesel των 150 PS ξεκίνησε από το Νόρντκαπ της Νορβηγίας, το σημείο όπου θεωρείται ως το βορειότερο της Ευρώπης (έστω κι αν δεν είναι ακριβώς έτσι). Μετά από 5 ημέρες (και οδήγηση επί 63 ώρες και 10 λεπτά), το ιαπωνικό μοντέλο έφθασε στην πόλη Ταρίφα της Ισπανίας, δίπλα στο στενό του Γιβραλτάρ.

Το Mazda6 πέρασε από εννιά χώρες: Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία. Συνάντησε μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας: από τις πολικές συνθήκες της βόρειας Νορβηγίας στη ζέστη της νότιας Ισπανίας. Η συνολική απόσταση ήταν 5.577 km και η μέση ταχύτητα ήταν σχεδόν 90 km/h.

Advertisement
Advertisement

Όσο για την κατανάλωση του αυτοκινήτου; Η ένδειξη ήταν κάτω από 5 lt/100 km, εντυπωσιακό νούμερο αν αναλογιστούμε ότι σημειώθηκε υπό πραγματικές συνθήκες και δεν απέχει σημαντικά από την εργοστασιακή τιμή των 3,9 lt/100 km (με start/stop και το σύστημα επανάκτησης της ενέργειας κατά το φρενάρισμα i-ELOOP). Στο αυτοκίνητο επέβαιναν οδηγός-συνοδηγός, ορισμένες φορές ο φωτογράφος με τον εξοπλισμό του, ενώ στο χώρο αποσκευών υπήρχε και ντεπόζιτο καυσίμων 20 λίτρων.

Αναρωτιέστε αν θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα το Mazda6; Μάλλον όχι, λόγω αφενός των κινητήρων μεγάλου κυβισμού και αφετέρου της συνεχούς διαπραγμάτευσης της αντιπροσωπείας με το εργοστάσιο. Στόχος είναι να εισαχθεί στη χώρα μας το νέο Mazda3.