Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Πόσα έπιασε το υβριδικό Hyundai στις αλυκές;

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Πόσα έπιασε το υβριδικό Hyundai στις αλυκές;

ΝΕΑ

Video: Πόσα έπιασε το υβριδικό Hyundai στις αλυκές;

ΝΕΑ

Οι αλυκές του Μπόνβιλ, στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελούν την ιδανική τοποθεσία για κατάρριψη ρεκόρ ταχύτητας. Την τύχη της δοκίμασε και η Hyundai, με το νέος της υβριδικό, το Ioniq. Βασιζόμενο στο αυτοκίνητο παραγωγής, όμως με ειδικές αεροδυναμικές επεμβάσεις και νίτρο στα… ενδότερα, το Ioniq ξεπέρασε σε ταχύτητα τα 253 km/h. Η επίδοση αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία του, το οποίο αναγνώρισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το Hyundai Ioniq διατίθεται σε υβριδική, plug-in υβριδική και ηλεκτρική έκδοση. Οι δύο πρώτες εφοδιάζονται με τον 1.6 GDI βενζίνης, ισχύος 105 PS. Το υβριδικό φέρει ηλεκτρικό μοτέρ 43,5 PS που λαμβάνει δύναμη από μπαταρίες ιόντων λιθίου πολυμερών. Η συνδυαστική ισχύς φθάνει τους 141 ίππους. Η Hyundai ανακοινώνει εκπομπές CO2 79 g/km. (έναντι 70 g/km του Prius).

To Ioniq Plug-in φορτίζει τις μπαταρίες του (χωρητικότητας 8,9 kWh) στην πρίζα, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ του έχει ισχύ 61 PS (εκπομπές ρύπων 32 g/km). Το αμιγώς ηλεκτρικό Ioniq εφοδιάζεται με μοτέρ απόδοσης 120 PS και μπαταρίες 28 kWh, ικανές για εκτιμώμενη αυτονομία άνω των 250 km.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν βέβαια αυτοκίνητα που ξεπέρασαν κατά πολύ αυτή την ταχύτητα στο Μπόνβιλ, όπως ένα τροποποιημένο VW Beetle που έπιασε τα 328 km/h!